SEGÍTSETEK! Találtam egy félig megfagyott felnőtt verebet a hóban. Hogy tudnék neki segíteni?
Lehet, hogy elfagytak a lábai és szárnyai.
Talán rendbe jön a melegben.
NAGYON FINOMAN (!) kellene kicsit masszírozni a lábait, szárnyait, hogy meginduljon a vérkeringése.
De tényleg nagyon óvatosan, mert törékeny kis jószág!
Nem tudom milyen anyagi helyzetben vagytok, de esetleg meg lehetne mutatni állatorvosnak, bár most sokan le fognak pontozni, mert szerintük a veréb az "csak" egy veréb, de ő is egy kis élet.
Közben átgondoltam, hogyha nem tud rendesen állni, vagy repülni, lehet, hogy baleset érte (macska, autó, stb.,)- ezért is esett a földre - és ha el van törve valamije, akkor nem jó ötlet a masszírozás.
Ahogy sötétedik, takarjátok le a kalitkát, hadd pihenjen, aztán majd meglátjátok.
A maszírozás tényleg nem a legjobb ötlet, tekintve, hogy a madár vad, így ha megriad esetleg még kárt is tehet magában.
Szerintem is az a legtisztább ha vártok. Ne zargassátok túl sokat, neki most pihenésre van szüksége.
Igen, tudom, hogy kenyeret, süteményt, stb. nem ehetnek.
Ma reggel ő ébresztett minket, nagyon kis cuki. Winter-nek neveztük el. Már tud normálisan ugrálni, a szárnyát próbálgatja. :) Szerintetek engedjük el, mikor teljesen egészséges lesz, vagy csak majd tavasszal?
Én a tavaszra voksolnék, de legalábbis a sokkal jobb időkre.
Most jönnek még a komoly fagyok, -20-24fok, nem igazán ideális kitenni szegénykét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!