Kezdőoldal » Állatok » Madarak » MOst kaptam egy hullámospapagá...

MOst kaptam egy hullámospapagájt, milyen tanácsokat adnátok a tartásához?

Figyelt kérdés

Mennyi idő után engedhetem ki?

Ha benyúlok a ketrecbe mennyi iő utánb nem csíp és száll rám?

2010. aug. 16. 18:39
 1/4 anonim ***** válasza:

A hullámos papagáj megszelidítésének legfőbb szabályai:

*Ne tegyünk heves mozdulatokat!!

*Hagyjuk abba a szelidítési kísérleteket, ha az állat nyugtalanná válik!

*Türelem rózsát terem!!

A kézhez szoktatást már a kalitkában töltött első napokban ajánlatos megkezdeni.

Kezünket tenyérrel lefelé óvatosan bedugjuk az ajtón, és előlről közeledünk vele a rúdon ülő madárhoz.

Ha először kitér, mondjuk leugrik a kalitka aljára, akkor megszakítjuk az eljárást, míg a madár meg nem nyugszik.

Azután újrakezdjükés megpróbáljuk kezünk élét finoman a madár hasához nyomni.

Lassacskán rá fog mászni a kezünkre.

Hagyjuk egy darabig üldögélni.

Küzben egész idő alatt nyugtatgató hangon beszéljünk hozzá, végül pedig óvatosan manőverezzük vissza az ülőrúdra.

A madarat addig ne engedjük ki a kalitkából, míg kezünkkel meg nem barátkozik!!

2010. aug. 16. 19:07
 2/4 anonim ***** válasza:
Javaslom, hogy szerezz be egy papagájos könyvet, az előző kommentet Georg A. Radtke A hullámos papagáj c. könyvből másoltam, amit 1190 Ft-ért vettem anno a Frassnapf(?)-ben.
2010. aug. 16. 19:10
 3/4 anonim ***** válasza:

A hullámos papagájról én annyit mondanék, hogy sok türelmet igényel. Örül neki ha beszélsz hozzá. Várnod kell egy kicsit amíg megszokja, hogy te nem bántod. Nem szabad benne félelmet kelteni, mert akkor utána bizonytalan lesz irántad, és az emberek iránt. nem szabad hangzavarban tartani pl.:ne hallgass túl hangos zenét. ne tégy hirtelen mozdulatokat, mert megrémisztheted.

én 1 hét után engedtem ki először az enyémet, és akkor már rászállt a kezemre és tudtam vele játszani is, mert nem félt. De ez papagájtól függ, mind más. pl. az én másik papagájom még most sem bízik bennem, 2 év után, de ebben a sokáig elhúzódó betegsége is szerepet játszott.

még egy tanácsom lenne. ha teheted vegyél neki egy társat, mert a papagáj társas lény. az nem elég társaság neki ha te a barátja vagy, fajtárs/fajtársakra is szüksége van.

De ha konkrét kérdésed lenne én is azt javaslom, vegyél egy szakkönyvet, abban általában megkapod a kérdésedre a választ. ha mégsem akkor kérdezz meg egy állatorvost ő biztos tud segíteni.

2010. aug. 16. 21:35
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha kaptad, az eleve rossz szerintem,

A hullámos rettentő társas papagáj, mindenképpen párban tartsd különben szomorú lesz. Valószínűleg 100% h tenyészetből való, ahol több köbméteres röpdében vol tezidáig, ahol kb 100an voltak együtt, most meg egy kicsi kalitkában van, egyedül

mindneképp engedd ki minden nap különben mellizmai elsorvadnak és a tüdeje is gyengébb lesz, akkor is engedd ki ha még vad, meg tudod fogni és visszatenni, ablakokra vigyázz, ha nekirepül, akkor kitörheti a nyakát (nem vicc)

műanyag ülőrudakat felejtsd el, a friss fűzfagallyak a legjobbak

boltban vegyél neki eleséget, mert a hullámosnak jódhiánya is van, és azok a magok le vannak kezelve

szerezz be egy könvyet a tartásukról, és olvass utána neten

2010. aug. 29. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!