Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Madarászok valami ötlet?!

Madarászok valami ötlet?!

Figyelt kérdés

Van egy bizonyos madár! Panelban lakunk és egyszer a hangjára lettem figyelmes. Utána persze mindig hallottam minden áldott nap , minden este , de csak a nyári hónapokban.

Fateromat is kérdeztem milyen madár lehet , de ő erre ennyit válaszolt : ez hinta nyikorgás.

Konkrétan ugyan olyan sípoló hangja van amit 1-2 mp hosszan hallat. Közte van egy kis szünet és ez így meg vagy 2 órán keresztül.

Legtöbbször hajnal 1 és 2 között kezdi el és 3-4körül abbahagyja. Egyszer sikerült meglátnom éjszaka mikor kémkedtem utána , és olyan nagy fekete volt mint egy holló. Ennyi infóm van róla.

Egy parkban hallom mindig , de amióta elköltöztünk nem mindig jön elő , sőt idén eddig egyszer sem hallottam.

Valaki segítsen!!!

19F

2010. aug. 11. 18:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Macskabagoly fiókája - ami már elhagyta a fészket, de még nem önálló; nálunk is van.
2010. aug. 11. 22:17
 12/22 A kérdező kommentje:

meglestem ennek a hangját és nem ez az a madár!

Esküszöm felveszem valamikor!

2010. aug. 12. 10:18
 13/22 anonim ***** válasza:

sorry, de amit belinkeltél az is bagoly.

Mondtam h sokféle hengjuk van, kérdésedből ítélve nem vagy madarász h megismerd pl. egy fióka hangját. És még azt sem tudod hogy éjjel a varjú sem a holló nem szól, de nem is ilyen a hangjuk, még csak nem is hasonlít.

Bagoly lesz, vedd fel nyugodtan.

2010. aug. 12. 11:08
 14/22 A kérdező kommentje:

talán igazad van.

teszek vele egy próbát :)

2010. aug. 12. 12:27
 15/22 anonim válasza:
Idióták! Macskabagoly.
2013. márc. 7. 10:09
 16/22 anonim válasza:
Mármint akkor, ha vijjogás, főleg éjjelente. De a borzasztó rozsdás talicskahang forrását még mindig nem tudtam beazonosítani. Pontosabban látom őket, nagyobb galamb termetű, világos-barnás színezetű madarak, de a hangjuk valami borzadály.
2013. márc. 7. 15:42
 17/22 anonim válasza:
feketerigó
2013. ápr. 13. 14:34
 18/22 anonim válasza:

Bár pár évvel később írok, de nem véletlen a XVII. Kerületben hallottad ezeket a hangokat? A népkertből?

Mert évek óta, konkrétan 2010 óta nyaranta hallom ezt a hangot, csak most olyan 22 körül kezdi.

Én vadriasztóra gondoltam, mert majdnem 3 mp-ként adja a hangot szinte pontos ütemmel, de annak nem kéne ilyen hangosnak lennie...

2014. ápr. 29. 00:00
 19/22 anonim ***** válasza:

Üdv!

Én is hallom ezeket a hangokat, és mint a kérdező is mondta mélyebb tónusú. Én a XV kerületben lakom. Pontosan tudom, hogy 1 órakor elkezdi csinálni és 2 óra 15 perckor abbahagyja. Mint most pont akkor írok, mert eszembe jutott utána keresni. Nem tudom mi lehet, a Zsókavár utcai erdőből hallom. Mióta kicsi voltam emlékszem, hogy kérdeztem mi ez. Az már igen csak 15 éve volt... de még most is ez megy mindig június 12-től. Körbekérdeztem minden teleptulajdonost akik az erdő túloldalán vannak, hogy mi lehet, nem tudják... én éjjel nem akarok körbe járni, mert az para lenne, ha valakit érdekel szívesen megyek vele írjon pm -et. :) Én ilyen nyomozós típus vagyok, még régebben a durrongásoknak is utána jártam amit meg a Fázis utcai elektromos művek generál. :)

2014. júl. 24. 02:21
 20/22 anonim ***** válasza:

Márpedig a hinta nyikorgására hasonlító hang esti órákban az bizony a fülesbagoly:

https://www.youtube.com/watch?v=S58LDNCV3ys

2015. júl. 16. 21:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!