Madarászok valami ötlet?!
Van egy bizonyos madár! Panelban lakunk és egyszer a hangjára lettem figyelmes. Utána persze mindig hallottam minden áldott nap , minden este , de csak a nyári hónapokban.
Fateromat is kérdeztem milyen madár lehet , de ő erre ennyit válaszolt : ez hinta nyikorgás.
Konkrétan ugyan olyan sípoló hangja van amit 1-2 mp hosszan hallat. Közte van egy kis szünet és ez így meg vagy 2 órán keresztül.
Legtöbbször hajnal 1 és 2 között kezdi el és 3-4körül abbahagyja. Egyszer sikerült meglátnom éjszaka mikor kémkedtem utána , és olyan nagy fekete volt mint egy holló. Ennyi infóm van róla.
Egy parkban hallom mindig , de amióta elköltöztünk nem mindig jön elő , sőt idén eddig egyszer sem hallottam.
Valaki segítsen!!!
19F
hát nem tudom , hogy varjú-e , előfordulhat.
hát nem hiszem hogy a csupakabra volt :D
tetemekről nem jött bejelentés , hacsak újabban átszokott az emberekre a kecskékről.
Bár a beton dzsungelben sincs valami sok kecske.
Na mind1 ez nem derült ki :(
Bagoly-éjjel szól és nyikorgó hangot ad.
Sztem abból is macskabagoly, két hangja van, hallgasd végig:
Denevér és bagoly kizárt , ismerem őket , a hangjukat is.
A denevér már este 8kor is cikázik mindenfelé ez pedig kimondottam 1 óra után kezdi el.
lehet hogy holló vagy varjú nem tudom.
Biztos , hogy nem bagoly mert semmi eltérés nincs a hangok között. Egy sémát sípol és nem is tér el tőle a hangja.
Megpróbálom valamikor felvenni a hangját.
Nagyjából erre hasonlít , sőt majdnem ilyen , csak sokkal mélyebb tónusú.
Ha ez egy 5 éves madár , akkor az egy mohoshátú 40es
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!