Csirkekeltetés otthon, miért nem kelnek a 21.napon ha mozognak a tojásban?
Kaptam a mamámtól 2 napos tojásokat. Próbából beleraktam őket egy keltetőbe. De csak pár napra rá miután hazahoztam őket.
A leírás szerint csináltam eddig mindent, állandó hőfok vann benne, 38,7, és folyamatosan van benne víz. Minden nap forgatva voltak a 20.nap reggeléig, és nem össze vissza, hanem a megjelölt + ill. - jelek közt. Ma van a 21. nap, nem látszik hogy kelnének, nincs megütve a tojás, viszont látszik ha megvilagítom a tojást az alsó oldala felől, hogy mozog benne a pipi. Meddig várható hogy kikelnek? 10-ből 7-ben van élet, 3 versenyző már az elején elbukott.
#1 Ha nem értesz hozzá ne szólj bele.
10 napos tojást is be lehet tenni a keltetőbe és ki fog kelni.
Mi 100 tojást szoktunk keltetni és a 100 nem azonnal fog összegyűlni hanem csak napok, akár hetek alatt.
1. Ez így hülyeség amit írtál...
Nem szükséges azonnal keltetőbe rakni, a kotlós alá sem csak "mai" tojást rakunk, hanem összegyűjtünk kb. 20-25 tojást (nyílván ez több napig tart míg összejön) és alá rakjuk.
Kérdező, ha nem raktad hűtőbe őket a pár nap alatt akkor az idő nem probléma.
Ha mozognak akkor kifognak kelni, több napba is bele telhet.
1. hülyeséget írt, díszmadaraknál is alkalmazzák, hogy elveszik a tojásokat, és egyszerre teszik vissza a fészekbe/odúba, amikor az utolsót is letojta a tojó, nem egyszerre tojják le a madarak a tojásaikat, hanem több nap alatt.
Pár nap +/- belefér, és ha lámpázásnál látod a mocorgást, nincs baj.
Nincs semmi baj valószínűleg!
Akkor van baj, ha nem volt elég pára nekik a keltetés alatt ...(gépfüggő)
Tegyél kicsit több vizet(meleget) spriccelgesd le a tojásokat pár cseppel, hogy felpuhuljon a tojás héja picit.
Lehet tök normális mert pl a fajta kicsivel több napig kel stb. ..
Akkor fognak kibújni, ha majd a tojásban elkezdenek csiperegni.
Azért biztos ami biztos ha meg 2-3 napig nem kelnek ki segits nekik(ha addig nem pusztultak el), nem bűn... De ha lehet próbáld a "természetre" bízni.
Ha sehogy nem akarnának kikelni lehet nem életképesek... Lehet a kakas/tyúk túl öreg volt...
De ahogy az előző is írta nincs semmi baj, pár nap belefér...nem minden szabályok szerint működik.
6-os vagyok, teljesen egyetértek az utolsóval!
Egészséges csibéket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!