Ma (1 órája) találtam egy bokorban egy rigófiókát, és mellette volt az anyja... halottan.A kisrigófiókát hazavittem szilviában és dobozban. Kérdem hogy, hogy mit mikor és mennyi ételt, és milyen ketrecet csináljak neki, stb ?
A Fehér Holló Alapítvány már több magára maradt állatkát nevelt fel. Nyugodtan fordulhatsz hozzájuk is.
Gyógyszertárban lehet venni fecskendőt, olcsó, úgy tudod itatni, melegen kell tartani a fiókát. Kibélelsz egy cipős dobozt, az is jó ideiglenesen.
Írtam üzenetet de nem válaszoltál. Lisztkukaccal kéne etetni, időnként lehet adni neki keményre főtt tojást. KÁLCIUMot lenne nagyon fontos adni neki. Ezt állatpatikában találsz vagy akár emberpatikában is. Porrá kell törni és belemártogatni a porba a bevizezett lisztkukacokat, napi 2-3 etetésnèl. Azt pedig kisállatkereskedésben kapsz. Nem kell szétfeszíteni a csőrét mint ahogy valaki írta, magától is tát ahogy rájön hogy kaját kap.
Még mindig azt mondom jobb lenne visszamenni a színhelyre és elengedni, várni hátha előbukkannak esetleg a szülei. FÉSZEKHAGYÓ madár, röpképtelenül hagyja el a fészket, a szülei a földön etetik. Nem biztos hogy a halott rigó az anyja volt. Ezt holnap korán reggel próbáld meg. Félóránként etetni kell napkeltétől nyugtáig.
Szia!
Az előzőt kiegészítve még annyit mondanék, hogy de, az elején nagy valószínűséggel ki kell feszíteni a csőrét, de ahogy belejön az evésbe, akkor majd kinyitja magától is. Ezt tapasztalatból mondom. Persze, ha látod, hogy kinyitja a csőrét, akkor nyilván nem feszíted ki. Viszont az ivás talán még fontosabb is, nagyon figyelj a kis fióka vízbevitelére!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!