A hullámos papagáj vagy a nimfa a félősebb, ijedősebb?
Egyedfüggő, alapból mindkettő nagyon kíváncsi :)
Hullámossal nincs tapasztalatom, de a nimfáim mindennek mondhatóak, csak félősnek, ijedősnek sem.
Most felújítják a mellettünk lévő lakást, eleinte bemenekültek a túloldali szobába, amikor elkezdtek fúrni (szabadon vannak a lakásban). Másnap meg se rezzentek :)
Ha látogató jön, egyből szállnak rá, énekelnek, fütyörésznek :)
Mindkét fajta zsákmányállat, így van bennük egy alapvető "ijedősség", plusz sok függ az egyéni természetüktől, neveléstől, hogy mikhez szoktak hozzá.
Több hullámosról is van tapasztalatom. Az egyik félős paramadár, a másik abszolúte kedves és kíváncsi volt.
Az elsőt szabadban fogtam be, ő nagyon kíváncsi és hálás volt mindig. Nem volt ijedős. Az akváriumban fürdött, kiette onnan a halak növényeit, önálló, mégis emberkedvelő volt.
A következőt a gyerekem választotta egy madár kereskedésből. (A leg nyeszlettebbet hoztuk haza.) Na ez félős volt, szinte túlparázott mindent.
Nem lehetett semmire tanítani, SŐT, még a mellé vett másik hullámos papagájt is megtanította félni. Csak a madár-kaját ette, kidobált minden mást a kalitkából (uborka, répa stb) amit kedvességből adtunk neki.
Tehát jókora szerencse is kell ahhoz, hogy ne legyen félős madarad.
Bár nem írtam se arra utalót, hogy veszek madarat, se arra, hogy egyedül akarnám tartani, de azért köszi, igen tudom, azóta van is két nimfám :D
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!