Milyen papagájt válasszak?
Sziasztok kéne egy kis segítség, szeretnék egy papagáj párt de nem tudom milyen fajtát és van egy pár "kikötésem", hátha ez segít leszukiteni a kört
-max 10-15e/madár
-közepes termetű
-Könnyen szeliditheto, barátságos
-nem baj ha hangos de ha lehet ne legyen fulszakito
-okos, trükkökre tanítható
-nem fontos az, hogy beszélni tudjon, de nem baj
Kérdéseim :
Olvastam egy tenyésztő oldalán hogy az a legjobb ha még nem önálló korban hozzuk el. Ez csak nekem fura, vagy tenyleg hülyeség?
4es vagyok 6os 10 éve papagáj tenyésztő vagyok szerintem 100x jobban értek hozzá
Nem egy kézzel nevelt egyedem van és semmi problémájuk nincs
Ismét 4es vagyok
Ha 2 kézzel nevelt van együtt előbb egymáshoz ragaszkodnak utána az emberhez
4es ismét
És el fogadnak társat, énis 1 éves kézzel nevelt pyrrhura mellé vettem párt, sokkal jobban ragaszkodik fajtárshoz mint hozzám
Szóval inkább az hülyeség hogy nem fogad el társat mert igen is el fogadja
Ezt próbálom magyarázni, semmi probléma nincs a kézzel nevelt papagájoknál HA foglalkoznak vele, igen ha nincs vele foglalkozva, nincs -fajtárs akkor alap dolog hogy a madár nem érzi jól magát
De ne akarják már olyanok megmagyarázni akik annyit értenek hozzá hogy van a lakásba 2 papagáj aztán jólvan. Foglalkozni kell velük nem 1 héten 1x rá nézni...
Tanács ha veszel madarat a kalitka ne magas hanem hosszú legyen amibe tud repülni vagy ki tárni szárnyát, ülőrudra is figyelj ne műanyag legyen fa legyen olyan vastag amivel nem ér át a körmei
Ja és változatos étrendje legyen.
És ha még nem volt papagájod ne a mély vízbe ugorj bele, először kezdőknek való madárral kezd
Pl nimfa, hullámos, és amit már írtam KATALIN papagáj
Ne azért akarj madarat mert éppen nagy meg színes meg jaj de menő, igenis nagy felelősség, és ne unj rá 1 hónap múlva, általában az emberek azért unják meg mert rá jönnek hogy nem olyan mint a tvbe meg az interneten. De ha mégis másokra hallgatsz akinek van 2 madara a panelbe akkor ne csodálkozz
Sokan azért akarnak kézzel nevelt papagájt, mert szerintük azt könnyebb magukhoz szoktatni, és persze általában egyedül is akarják tartani ezeket a madarakat, miközben gőzük sincs róla, hogy milyen állat mellett tették le a voksukat, így pedig borítékolható, hogy a madár problémás lesz. Én ezt kis tenyésztőként nem támogatom, és fontosnak tartom, hogy bár kedvencekről van szó, de igenis tanulják meg azt, amit a szülőktől tanulhatnak, amit én ember nem tudok nekik megtanítani, mert nem vagyok fajtárs.
Mellesleg nem volt még két teljesen ugyanolyan madaram, viselkedésre, jellemre, kíváncsiságra... tesók között sem, és a szülők által nevelt madarak is nagyon kezessé tudnak válni, a szemtelenségig akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!