Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Milyen papagájt válasszak?

Milyen papagájt válasszak?

Figyelt kérdés

Sziasztok kéne egy kis segítség, szeretnék egy papagáj párt de nem tudom milyen fajtát és van egy pár "kikötésem", hátha ez segít leszukiteni a kört

-max 10-15e/madár

-közepes termetű

-Könnyen szeliditheto, barátságos

-nem baj ha hangos de ha lehet ne legyen fulszakito

-okos, trükkökre tanítható

-nem fontos az, hogy beszélni tudjon, de nem baj

Kérdéseim :

Olvastam egy tenyésztő oldalán hogy az a legjobb ha még nem önálló korban hozzuk el. Ez csak nekem fura, vagy tenyleg hülyeség?

#állat #papagáj #madár #papagáj fióka #papagájfaj #közepes termetű papagáj #állat választás #papagáj választás
2019. szept. 23. 19:40
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
5%
Egyszerü, mint amikor kutyát választottam, amelyik leghamarabb oda jött hozzám és nyugodt volt jött velem haza.
2019. szept. 23. 19:56
 2/22 A kérdező kommentje:
Köszi, de azért ez nem ilyen egyszerű :)
2019. szept. 23. 20:12
 3/22 A kérdező kommentje:
Illetve a másik kérdés amit elfelejtettem, hogy bármilyen fajt ajánlotok, 2 hím, vagy 2 nőstény, vagy 1 hím+1 nőstény?
2019. szept. 23. 22:15
 4/22 anonim ***** válasza:
66%

Katalin papagáj

Amúgy papagáj nem tud -beszélni hanem hang utánzó,

Kézzel neveltet vegyél nem kell szelidíteni akkor, ajánlom a hím tojó párost.

10-15 ezerért már tudsz venni

2019. szept. 24. 15:01
 5/22 anonim ***** válasza:
34%
És igen ne önálló korba, fiatalon vegyél
2019. szept. 24. 15:02
 6/22 anonim ***** válasza:
94%

#4 Legalább ne írj már hülyeséget! A kézzel nevelt papagájok betegesen ragaszkodnak az emberhez és nem fogadnak el társat! A kézzel nevelt és a kéz szelíd nem ugyanaz!

Kérdező! Sok fajból választhatsz, nézd át a linket, hogy melyik szimpatikus és melyiknek tudsz megfelelő életkörülményeket biztosítani. A szelidítés leginkább a módszeren, illetve az adott madáron múlik. Csak önnálló korban szabad elhozni (mikor már egyedül eszik a fióka), előbb el sem adja a tenyésztő! Hím-tojó párost tarts, így elkerülhető a veszekedés, a fiókák megelőzhetők.

[link]

2019. szept. 24. 15:16
 7/22 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat

#4 igen, en is neztem, de en egy kicsit nagyobb papagajra gondoltam :D

Igen, ugy ertettem hogy hangot utanozni, igazabol azert irtam mert legtobben azert irnak h melyik tanul meg jobban es konnyebben hangot utanozni, de nekem ez nem fontos

#6 (azthiszem) koszonom, sokat segitettel :))

2019. szept. 24. 15:29
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

(azthiszem) szívesen.

Ha még kérdésed van, írj rám privátban és segítek, amiben tudok.

2019. szept. 24. 15:48
 9/22 A kérdező kommentje:

Az "azthiszemet" a #6-ra irtam, nem voltam biztos benne, hogy #6 vagy 5, mindegy is.

Pennant papagájról vélemény?

2019. szept. 24. 21:12
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Foglalkozom nimfák tenyésztésével, de csak kicsiben, viszont nem is célom a tömegtermelés, minőségileg akarok jó madarakat nevelni és továbbadni, így aztán fiókák is ritkábban vannak nálam, mint a nagy tenyésztőknél.

Nem vagyok a kézzel nevelés híve, túlságosan függnek az ilyen madarak az embertől, és kevésbé fogadják el a fajtársaikat. Csak akkor segítek be a szülőknek, ha elkezdik hanyagolni a kicsiket, bár van, amikor okkal teszik, mert a fióka életképtelen (főleg, ha egyébként jó szülők), de azért megadom az esélyt, hátha menthető egy ilyen fióka is. Viszont elsősorban nálam a szülők nevelnek, én csak annyit teszek hozzá, hogy szokják az embertársaságot. Így is nagyon jól szelídíthető fiókákat lehet kapni.

Másik fontos dolog, sose adok oda fiókát úgy, hogy önállótlan, tapasztalatlan kezekben ez nagyon kockázatos lehet a fióka életben maradási esélyeire nézve. Sokkal jobb, ha már nem annyira esetlen a fióka, tud egy kicsit röpködni, és teljesen önállóan táplálkozik. Nimfáknál ez már 2-3 hónapos korra kialakulhat, és még ez is elég fiatal, hogy szelídíthető legyen.

Kicsit elfogult vagyok a punkfrizurásaimmal, de ők elég jó kezdő madarak, és megfelelő odafigyeléssel nyugisak, csendesek (nálam csak akkor csapnak zajt, ha elfelejtettem kaját/vizet adni nekik), és nem annyira picik, kb. galamb nagyságúak, de még mindig nem olyan hatalmas testűek, hogy hatalmas madárház kelljen nekik.

Taníthatók trükkökre is, dallamokat ügyesen tud némelyik utánozni, főleg a hímek. Árban is kaphatsz az általad kitűzött tartományon belül megfelelőt.

2019. szept. 24. 23:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!