Kezdőoldal » Állatok » Madarak » SüRGŐS! Kakadu vagy ló?...

SüRGŐS! Kakadu vagy ló? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Nos, lóbolond vagyok, bár annyira nem tudok lovagolni. Régóta szeretnék lovat, igaz megvan a fajta is, hogy milyet. Ismerősöméknek nemrég született egy lovuk, és az lehet az enyém. De még csak 13 éves vagyok, nem hiszem, hogy mindennap 3 szor kitudnék hozzá menni, nem érzem magam elég felelősség teljesnek. Amugy a paci apja Shagia Arab, anyja Welsh póni, tehát azt sem tudom, milyen, mekkora lesz (most amugy aranyos nagyon), és belegondolva, egy ici-picit tartok a nagy lovaktól. De még 3 év, mire felülhetek rá, ki tudja, hogy akkor elbirna e. Eredetileg itthon tartottuk vona, de az macerás, aztán a bértartás sem olcsó (zsebpénzből).

Aztán szóba jött a papagáj, vagyis a kakadu, a rózsás kakadu, igaz az sem olcsó (ez is a zsebpénzemből), de eltartani jóval olcsóbb, gondozni is könnyeb, és már régóta szeretnék madarat, amit lehet pl beszélni tanitani. Igaz, a kakadun nem lehet lovagolni stb, de nem olyan ijedős, nem olyan igényes, és nem olyan macerás.

Véleményeket, és érveket kérnék mindkét állat mellett, és ellen.

Köszönöm! 13/L.

2010. júl. 14. 22:11
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
rendben, amugy tényleg nagyon szeretem a szüleimet, és nem emiatt, hanem ugy összességében. bár az állat választás, és megengedése annak tartásának, sosem öt perc, de a léyneg, hogy szeretnék, hogy döntsek, aztán viseljem a következményeket, de ők mindkettőben támogatnak. :) várom a válaszokat méééééég.
2010. júl. 14. 22:50
 12/24 A kérdező kommentje:
oké, még mindig jöhetnek az érvek és ellenérvek, mert azért mégiscsak hosszú távra választok társat.
2010. júl. 14. 22:51
 13/24 anonim ***** válasza:

Én is a kakadura szavazok, habár egyetértek egy korábban hozzászólóval (a madarak a tányérba valók). Egyébként kutyás-lovas vagyok, és tapasztalatból tudom, hogy meg lehet tanulni könyvből lovagolni és lóval bánni. A csikó viszont nagyon bajos, első lónak semmi esetre sem javaslom. Három év hosszú idő, és Te is nőni fogsz, mire fel lehet ülni a lóra. Ráadásul ha nincs elég gyakorlatod, lehet, hogy valakit meg kell kérned, hogy lovagolja be, és semmi sincs ingyen.

Egy ismerősöm arabok telivéreket tart, (Shagiaval még nem találkoztam)és nem vagyok kibékülve velük. Általában elég temperamentumosak, nehezen kezelhetők (bár ez talán csak az ismerősön hibája). A welsh póni a legönfejűbb, legutálatosabb lófajta, amivel valaha találkoztam. Szerintem ha lovat szeretnél, keress egy 12-14 éves, nyugodt, barátságos heréltet. Azon megtanulhatsz lovagolni, és bánni velük.

Akárhogy döntesz, kívánom, hogy leld örömöd az új társadban!

2010. júl. 14. 23:00
 14/24 A kérdező kommentje:

köszönöm, igen szerintem elsőnek is idősebb ló kell, ezért gondoltam a kakadura, és inkább majd középsuli után jöjjön a ló.

a válaszokat még mindig várom.

2010. júl. 14. 23:05
 15/24 anonim ***** válasza:

szia!

Szerintem ennyi idősen az adott körülmények között(már hogy szüleid nem nagyon tudnak a lovakról) a kakadut javasolnám. Elhiszem, hogy nagyon szeretnél egy lovat, de csak 13 éves vagy. Most jön még csak a bulizós korszakod, majd lesz barátod is, ott a gimnázium...szóval nagyon sok minden lefoglalja az idődet és nem lenne jó, ha a hőn áhított álmodból egy nyűgös kötelesség válna. És mi van ha egyetemre valahova messzebb mész hazulról? mi lesz akkor a pacival? Nagyon aranyos és érett gondolkodású lány vagy szóval biztos vagyok benne, hogy bármelyiket is választod megpróbálsz felelősségteljes gazdája lenni,, de azért a madárral könnyebben boldogulnál. Ha van lehetőséged inkább járj el lovagolni és majd később szerezz be egy saját lovat.

2010. júl. 15. 02:07
 16/24 anonim ***** válasza:

Szia,

kakadu, több szempontból is. Nekem van lovam, és iszonyú költséges. Nem elég a havi bértartás, ott van mellette a körmölés, féreghajtás, oltások, felszerelés. És akkor még nem volt semmi baja. Egy kisebb nátha, aántaság kezelése alsó hangon 10-20 e Ft. Egyszer egy nagyobb balhénál 160 e Ft-om bánta - 2 nap alatt.

A másik, hogy a ló még csikó, 3 évig nem sok mindent tudsz vele csinálni. Szerintem 140-150 cm-nél nem nagyon lesz nagyobb, így abban sem lehetsz biztos, hogy nem növöd-e ki. De ha 3 év múlva nem is, 10 év múlva tuti kicsi lesz.

Én inkább a zsebpénzből lovagolni járnék, vagy kakadut tartanék. Lovat venni ráérsz később :)

2010. júl. 15. 08:34
 17/24 anonim ***** válasza:

Én mindig is szerettem volna lovat,nagyon szeretem őket:)De most megyek majd gimibe,és egyszerűen nem lenne időm rá,nagy felelősséggel jár,és nagyon sokáig él.Talán majd ha felnőtt leszek:)

A kakadura szavazok,sokkal egyszerűbb a tartása,mint egy lónak.Nagyon barátságos,gyerekszerető,de nagy,tágas helyre van szüksége.Szerintem a kakadut válaszd,lehet,hogy mikor megveszed a madarat,a voliert stb.,az drága,de eleinte a ló is nagyon drága.Sőt,a ló egész életében sok pénzt emészt fel.De ez a te döntésed:)

14/L

2010. júl. 15. 11:43
 18/24 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat, egyetértek veletek, akkor marad a kakadu.

de még jöhetnek a vélemények :)

2010. júl. 15. 12:32
 19/24 anonim ***** válasza:
Egy ló és egy kakadu is örök életre szól. A rózsa kakadu a leg kezelhetőbb a fehérekhez képest. A tenyésztés során a fehér kakaduk között forful elő agresszivitás a hímek felől a tojókra, úgy hogy az életükbe is kerülhet. Egy rózsa kakadu is 200-250e Ft, a kalitka is húzós lehet, és arra is gondolj, hogy mikor ivaréretté válik, biztosan kell neki egy pár is, hogy elkerüld a tolltépést, ami a kakaduknál fordul elő szinte a leggyakrabban. Mielőtt madarat veszel nagyon sokat olvass utána, ez nem ugy megy, hoyg csak beteszem egy kis kalitkába és él. Magas intelligenciával rendelkező madarak, akik 2-5 éves gyerek szintéjére is fejlődhetnek, és a gyerekeket sem tartjuk kis ketrecben. Ha jól tartod, akkor igazi család kedvencévé válik, és úgy taníthatod be mint a kutyákat. :-)
2010. júl. 24. 19:42
 20/24 anonim ***** válasza:
szerintem is nagy felelősség egy ló, én a kakadu pártjára állok!!!!
2010. júl. 30. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!