Milyen papagájt érdemes venni?
Már régóta szeretnék egy papagájt, csak félek, hogy nem tudom megadni neki a kellő figyelmet/ nem fogom jól tartani, mert már olvastam pozitív és negatív véleményeket is a papagájtartásról, és volt amelyiktől megingottam, de ettől függetlenül ki akarom próbálni magam egy kezdőknek ajánlott fajjal, hogy mit tudok kihozni belőle.
Én kis sándor papagájon gondolkoztam, mert sokan írták, hogy jó a természete, sok egyednek fejlett a beszédkészsége is, és megtanítható trükkökre is. De emellett azt nemtudom, hogy hogyan kell tartani, párban vagy egyedül is megvan (természetesen emberi/állati társaságban, nem csak bezárva egyedül egy szobában).
Szóval azoknak a segítségét kérem, akik értenek hozzá.
Ha úgy gondolod, hogy ki tudod elégíteni az igényeit, akkor hajrá.
Párban tartsd őket.
Nekem nimfáim vannak, mindketten az első madaraim, egyszerű őket tartani és nagyon jófejek :)
Kezdőknek a hullámost és a nimfát szokták ajánlani, mert könnyű a tartásuk és kis testűek.
Papagáj tartás lényegei:
- Fontos, hogy minden lehetséges infónak tudatában legyél, mielőtt madarat veszel.
- Csak párban tartjuk őket, egyedüli tartás esetén depressziós lesz, öncsonkításra is képes, vagy agresszív más emberekkel, mert téged tekint párjának.
- Tenyésztőtől vagy hozzá értő embertől vegyél (Facebook csoportok), NE kereskedésből!
- Kalitkát se vegyél kereskesből!
- Kézzel neveltet semmiképp ne vegyél, betegesen ragaszkodnak az emberhez és ha nem vagy vele 0-24-ben, belehal.
- Csak olyan papagájt tarts, aminek az igényeit teljes mértékben ki tudod elégíteni. Pl. Minél nagyobb fajban gondolkodsz, annál nagyobb kalitka/röpde kell.
- Mindennapos, több órás reptetésre van szükségük, nem kalitka madarak. Ha erre nincs lehetőség, röpdét kell kialakítani.
- Rombolnak, mindent (fal, vezeték...) megrágnak és persze hangjuk is van.
- A hangutánzó képesség ne legyen szempont, mert nem minden egyed képes rá, illetve idegesítő a monotonitás.
- "Állati társaság" esetén nem hagyjuk felügyelet nélkül őket.
- Lehetőleg hím-tojó párost tarts, hogy ne legyen veszekedés.
- A fiókák megelőzhetők, elsősorban azzal, ha nem teszel fel odut.
Ha még kérdésed van, szívesen segítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!