Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Rossz macskatartó vagyok?

Rossz macskatartó vagyok?

Figyelt kérdés

Barátnőm szerint igen, és mivel két évesek a cicáim, még új gazdihoz kerülhetnének.

3 cicám van, befogadva lettek, mikor még szopizósak voltak, valaki bedobta őket a kertünkbe, én neveltem fel őket, de senkinek nem kellettek, így itt maradtak. Azóta nem kertes házban élünk, de elég nagy a ház, kétszintes, és egy közös udvar van, ahova levihetem őket, de nem nagyon akarnak lemenni. Tehát nem tudtak végülis kint lenni, házicicák.

Nem tudok nekik minőségi, nagyon drága tápot venni, naponta egyszer kapnak konzervet vagy valamilyen husit, plusz mindig van száraz tápjuk (azért nem tescos).

Nem hordom őket minden hónapban orvoshoz, nincs rá pénzem, az alap oltásokat kapják meg, féreghajtót tablettában szoktam nekik adni. (Ha betegek lennének, akkor természetesen azonnal orvoshoz vinném őket, ha az összes spórolt pénzem rámenne is.) Egy évesen ivartalanítva lettek (két lány, egy fiú).

Látom rajtuk, hogy szeretnek engem, meg én is őket, de szerintetek jó helyük van így nálam?

2010. júl. 11. 14:16
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Mindekinek köszönöm a választ! :) Kicsit örülök én is, hogy nem mennek ki, mert előttük volt egy cicám, aki kijárt, és egyszer csak nem jött haza. :(
2010. júl. 11. 15:43
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Az én első cicámat meg ellopta valami idióta a kerítés mögül :| Bent a lakásban sokkal kevesebb veszély leselkedik rájuk, nem hiába a legtöbb kóbor macska nem az öregség miatt hal meg... Persze azért az sem jó ha egy kicsi lakásban nyomorog egy rakat macska, de amíg rendesen elfértek addig semmi gond nincs :)
2010. júl. 11. 19:25
 13/15 anonim ***** válasza:
Ha mindenki ilyen "rossz macskatartó" lenne mint Te, nem lenne annyi kóbor, kidobott állat. Felelősen viseled gondjukat.Az, hogy többen vannak egy esetleg kicsi lakásban, nem vészes, hiszen általában alszanak, szundikálnak. Ugyanezt csinálja a kinti cica is, csak őt nem lehet olyankor látni. Orvoshoz nem kell havonta vinni őket, évente elég az oltásokra.
2010. júl. 11. 20:12
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszike. :)
2010. júl. 11. 21:10
 15/15 anonim ***** válasza:

Akkor a barátnőd még nem járt falun... itt nem divat a macskát orvoshoz vinni, mert nem nagyon van értéke (a kutya őrzi a házat, és a jobb terrierek megfogják a patkányt is) és a doki inkább tehenekhez meg lovakhoz ért.

Nekünk három macskánk van, meg még kettő nálunk eszik időnként, teszkós konzervet, meg száz forintos konzervet az Auchanból, meg csontot, maradékot, és amit fognak maguknak: egeret,patkányt, bogaratm madarat, még denevért is. Ügyesek, egészségesek, mozgékonyak, néha kapnak száraz tápot, és mindegyiknek van nyakörve a bolhák miatt (a férjem pedig kiszedi belőlük a kullancsot.) Ha valamilyen sebük van, azt ellátjuk mi magunk, és a lányt ivartalaníttattuk. A macskanáthán átestek, a komolyabb betegségekre pedig felkészültünk lelkileg, az sajnos elviszi őket. Ez van. Bármikor elütheti egy autó bármelyiket, én meg most babát várok, nem tudunk orvoshoz cipelni mindig három macskát.. vagy ötöt, mert a szomszédok se nagyon törődnek a sajátjaikkal:)

Úgyhogy jó gazdi vagy szerintem.

2010. júl. 12. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!