Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ti beoltatjátok a macskátokat?

Ti beoltatjátok a macskátokat?

Figyelt kérdés
Volt már több macskának. Kint voltak. Őket sose oltattuk be semmire. Nem is volt bajuk sose. Most van 1 benti cicának. Kapott macska náthára oltást meg féreghajtót. A többi oltást muszáj beadatni? Így is ez majdnem 10ezer volt. És ismételni is kell. A férjem megöl ha ezt is megtudja. Ilyenre költöm a pénzt. Baja lesz ha nem kapja meg őket?
2019. júl. 19. 09:15
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
0%

Egy olyan macskának aki az életben nem fog kinti dolgokkal találkozni felesleges az oltás.Nem is kötelező.Egyik állatorvos se kötelez rá,csak lehetőség van rá hogy beoltasd,HA AKAROD.

Féregtelenítés kell,mert azt nem csak a kinti macska kaphatja el,de..de ennyi.

Ha még nagyon kölyök macska akkor parvo ellen is be lehet oltatni mint a kutyát,de kiscica nagyon kevés esetben kap el ilyet.Sokkal erősebbek immunrendszerben is mint egy kutya.

Jó hogy nem kezdik el oltatni a hörcsögöt meg a tengeri malacot lassan az emberek.. xD

2019. aug. 8. 04:30
 22/23 anonim ***** válasza:
16%
Mióta élek van macskánk és mind kint az udvaron. Soha semmiért nem lettek beoltva. Féreghajtót kapnak ha betegek gyógyszert kapnak és jó napot. Élnek és virulnak. Egyszer próbáltam meg vigyázni a macskámra nagy kedvencem volt a létező minden betegség kijött rajta és végül hasvízkórban halt meg. Nem költök még egyszer ennyit macskára és hála istennek ez volt az egyszeri alkalom. Szerintem nem kell neki más oltás a macskanátha az ami bajos de ha sosem megy ki felesleges mindennel beoltatni évente meg ismételgetni ez csak az orvosnak haszon.
2019. aug. 8. 09:20
 23/23 anonim ***** válasza:
49%

Természetesen. Két benti cicusunk van, mindketten kapják évente a Purevaxot (kombinált+leukózis elleni oltás), én így vagyok nyugodt. Ne ezen a kb, 2x8500 ft-on múljon az egészségük, sokkal nagyobb "hülyeségekre" is el lehet ennél többet szórni.

Cipővel, ruhán, kézen ocsmány kórokozókat lehet behozni, a kezelés pedig jóval drágább, hosszadalmasabb és kellemetlenebb, mint egy egyszerű szuri. Minek kockáztatni?

A veszettség elleni oltást ezzel szemben nem láttuk indokoltnak, a FIP ellenit nagyon szerettük volna, de lebeszélt az állatorvos, mondván, bizonytalan a hatékonysága, és élete végéig pozítv lenne tőle egy eselteges FIP-teszt.

2019. aug. 8. 13:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!