Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan legyen nagy a cicám?

Hogyan legyen nagy a cicám?

Figyelt kérdés
Egy kandúr cicám van, még csak 2 hónapos, nemrég találtam, két testvérét elajándékoztuk, mert egyet kiválaszthattam, ami velem maradhatott. Láttam itt a környékünkön olyan hatalmas kandúr cicákat, meg olvastam 6-8 kilós cicákról, amik ugyanolyan egyszerű házicicák voltak, mint az én kiscicám. Szóval tudom, elsősorban genetika az egész, de mégis. Mit tehetnék annak érdekében, hogy nagy és erős cica legyen belőle?

2019. jún. 17. 10:50
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
56%
Két cicám van, ugyanabból az alomból. Az egyik kicsi, vékony fehér-fekete kislány, a másik hatalmas vörös kandúr, simán felkönyököl a konyha pultra.
2019. jún. 17. 15:09
 22/24 anonim ***** válasza:

Ne etesd hússal táp mellett, mert hosszútávon rákot is okozhat...

Vagy csak hús, azaz PREY, de normálisan, vagy csak száraztáp... Mivel teljesen más az emésztési idő, ez alap.

Az Orijen jó táp, ha megeszi, de nem mindenkinél hat ugyanúgy.

Az Acana és Orijen tápoknak egyébként ugyanaz a gyártója, szerintem az Acana picit jobb, mert nem akkora irányban szárított a hús mint az Orijennél, ezért kisebb a fehérje mennyiség, mivel az Orijennél talán már túl mgas...

De kérd ki egy állatorvos véleményét is.

Én is azt hallottam mindig, hogy korán ivartalanítva nagyobbra nőhet, azt viszont biztosan ne várd meg, hogy jelölgetni kezdjen, mert ha megszokja, akkor ivartalanítva is folytatni fogja ösztönből!

2019. jún. 17. 16:50
 23/24 A kérdező kommentje:

Én azt hittem, ha ivartalanítva van, akkor pici marad. De akkor korábban ivatalanítjuk majd. Úgy terveztük 1 éves kora után, olyan másfél évesen fogjuk, de akkor előbbre tesszük. Köszönöm.

Nem etetem vegyesen. Azért kérdeztem, mert írta vki, hogy hús, hús, hús és sok vitamin. De ehhez nem értek, nem akarom, hogy hiánya legyen. Ezért kérdeztem, hogy a 70-80% hústartalmú táp, ami gabonamentes és sok vitamint tartalmaz, az megteszi-e?

Szóval a csirkés-pulykás legyen előbb és a vöröshúsos 1 éves után? Vagy fordítva?

2019. jún. 17. 18:08
 24/24 anonim ***** válasza:

Főleg genetika. Nekem egy orosz szürke kandúrom van ami nem ivartalanított. Tenyész kandúr.

A legminőségibb kajákkal etetem amitől rendesen meg is nőtt. Valahol tíz kiló körül van. Hatalmas tappancsai vannak és irdatlan izmos és erős. Viszont ha eljön a párási időszak hamar csont vékonyra visszaesik mindig. Meg kell említeni hogy abszolút nem veszekedős, nagyon nyugodt okos bölcs macsek, olyan amiről minden tartó csak álmodik. Mint egy kutya.)

2019. jún. 19. 02:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!