Hogyan legyen nagy a cicám?
Minőségi táp, de inkább genetika.
Két kandúrom van, ugyanazon anyától csak más alomból. Az idősebb hatalmas, jó húsban van, míg a fiatalabb kicsi, akár az anyja és nyurgább is, pedig ugyanazt eszi mindkettő.
Etesd azzal, amit szeret, és bízd rá, hogy mennyit eszik. Fogadd el, hogy mekkora, mert külöben nem szereted a macskádat, mint kisállatot, csak egy büszekség-tárgy lesz belőle ("nekem ekkora a cicám!")
Ha nagytestű cicát akarsz, akkor javaslom, hogy olyan fajtákat válassz, amelyek cicái szép nagyra nőnek, pl.
vagy
Ezek mind nagytestű cicák.
Nekem 2 lány macskám van, testvérek, vagy féltestvérek... Ezt nem tudhatjuk biztosan, mert egyiknek sem láttuk az apját.
Amúgy az anyjuk az biztosan közös, a szomszéd macskája.
2 alom volt 6, vagy 7 hónap eltéréssel...
Mindkettő alomban csak ez a 2 cicu maradt meg, akiket örökbefogadtam... :/
Szerencsére azóta az anyuka is ivartalanítva lett, meg az enyémek is, bár Ők nem járnak ki amúgy sem.
Szóval az idősebb nagyon nagy szőrű gyönyörű vörös-fehér óriás, 7 kiló és majdnem maine coon hosszúságú (3 éves), Őt állatorvosi utasításra először Royal Canin táppal etettük, van egy ilyen legenda, hogy attól nagyon nagyok lesznek a kölykök hamar... Nem tudom, hogy van e igazság tartalma, végülis lehet, de az biztos, hogy ez a hirtelen megnyúlás nem igazán egészséges, ha jóltudom, a csontjai "csálék" és betegek lehetnek tőle, bár az enyém szerencsére nem lett nyomi :)
Szóval ettől a táptól nagyon szép lett, de a székletével és a gyakori hányásával nem voltunk megelégedve, úgyhogy sok mindent kipróbáltunk... Végül az N&D bárány + áfonya (ha jól emlékszem áfonya) könnyen emészthető tápnál maradtunk...
A kicsi (jelenleg 2 éves) pedig kezdettől fogva ezt kapja, viszont azon túl, hogy cuki és egészséges, Ő meg pont, hogy elég kicsike maradt...
De szerintem ez főleg genetika, meg például a nagyobbal az anyuka tavasszal volt terhes és nyáron született, a kisebbnek pedig télen adott életet, szerintem ez is közrejáchat, ugyanis szegény anya cica egész télen kint fagyoskodott és enni is csak annyit kapott mint melegebb időben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!