Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan legyen nagy a cicám?

Hogyan legyen nagy a cicám?

Figyelt kérdés
Egy kandúr cicám van, még csak 2 hónapos, nemrég találtam, két testvérét elajándékoztuk, mert egyet kiválaszthattam, ami velem maradhatott. Láttam itt a környékünkön olyan hatalmas kandúr cicákat, meg olvastam 6-8 kilós cicákról, amik ugyanolyan egyszerű házicicák voltak, mint az én kiscicám. Szóval tudom, elsősorban genetika az egész, de mégis. Mit tehetnék annak érdekében, hogy nagy és erős cica legyen belőle?

2019. jún. 17. 10:50
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
91%
GENETIKA
2019. jún. 17. 11:34
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is ez genetika, az én kandúrom nem túl nagy. :) Azt is hallottam, hogy ha bizonyos idő után van ivartalanítva, akkor nagyobbra nő, de ezt semmiképp nem ajánlom, ezzel játszani, jobb ivartalanítani, amint lehet. :)
2019. jún. 17. 11:43
 13/24 A kérdező kommentje:

Pedig nem nagyon akartam royal tápot venni neki, mert az gabona alapú, a cicáknak meg hús kell:/

De lehet vegyesen adom majd:P

2019. jún. 17. 11:43
 14/24 anonim ***** válasza:
96%

A helyes etetés elengedhetetlen, de ha a legmegfelelőbb étrenden él is, előfordulhat hogy genetikailag egy kis törpe zsebtigris marad :)

Adj neki minőségi ételt (jó minőségű táp, esetleg BARF-ozni is megpróbálhatsz) rendszeresen lássa doki, és gondoskodj arról hogy eleget mozogjon.

2019. jún. 17. 11:44
 15/24 anonim ***** válasza:
94%

Cicákkal is lehet BARF-ozni.

Egyébként meg miért vennél Royalt? 1700Ft/kg áron már lehet sokkal jobbat kapni. Az enyémek (két felnőtt) Taste of the Wildot esznek, de hasonló árkategória a Josera NaturCat, Applaws, Purizon....

2019. jún. 17. 12:27
 16/24 anonim ***** válasza:

Már nemazér', de a Royal nem 1700 ft/kg.

Mármint a hagyományos legalábbis nem...

A Josera pedig sokkal olcsóbb mint az RC, s ugyan ár/érték arányban valóban jobb, de amúgy össuetevőkben picivel rosszabb, annak ellenére is, hogy valóban az RC sem egy álom táp (az összetétele alapján legalábbis)...

A Josera sem gabonamentes. És alacsonyabb a húsaránya is valöszínüleg.

Olyan Premier, Birt Premium, esetleg Brit Care minőség, s árkategória, bár utóbbiból már van gabonamentes...

A Taste of the Wild sem jobb mint az RC, sőt... Az összetevői ennek is rosszabbak, és jelenleg perelik is elég komolyan különböző országokban.

Ennek már húzósabb is az ára mint mondjuk egy Britnek, vagy Joserának.

A Real Nature Wilderness ugyanakkor már egy erős prémium kaja, az ára viszont ennek magasabb mint az RC-nek...

Bár valóigaz, hogy így is a kategóriája egyik olcsóbb tápja, akárcsak az Applaws, vagy a Purizon.

Valamint még megjegyezném, hogy a macskákkal nem annyira szoktak BARF-ozni, inkább az a PREY modell, amjt velük szokás követni...

Bár a parciózás meglehetősen bonyolult lehet és egyáltalán nem olcsóbb mint a legdrágább száraztápok, hogyha az ember normálisan csinálja, de eu igaz a BARF szerinti etetésre is...

A másik, hogy macskák esetében az egy praktikus dolog, hogy veszel 5,000 forintért egy adagolós tálat, meg 20,000 forintért egy ivókutat és akkor 2-3-4 napra is egyedül hagyhatod Őket, ha muszáj.

Ha PREY szerint etetsz, akkor ez nem lesz így...

2019. jún. 17. 12:50
 17/24 anonim ***** válasza:

A korai ivartalanítástól pont hogy nem nő nagyra!Akkor kell ivartalaníttatni, amikor már kifejlődött, de még akkor kezdi a jelölgetést.Ezt meg kell várni.

Másik, hogy 1 éves koráig kifejezetten minőségi kajával etesd.Utána is, de addig nagyon kell rá ügyelni, hogy sok jó minőségű fehérjét kapjon.Ezt kimondottan csak hús etetésével tudod elérni, a hústól jó izmos, erős felépítésű lesz.Mellé kaphat tápot is, lakt.m.tejet is, meg amiket írtál, de a hús legyen a fő kajája.

Ha mellé tudsz neki adni vitaminokat, ásványi anyagokat, halolajat még fokozod vele.

Amúgy tényleg nagyrészt genetika.

Nekem 11 cicám van, 9 piciként, 2 felnőttként lett mentve, rossz helyről.Méretüket tekintve sokfélék.Ugyanazt a kaját eszik-ették.Mind ivartalanítva van.A kandúrok nagyobbak mint a nőstények.Van kistestű kandúrom,de roppant nehéz, tiszta izom.Van borzasztó hosszú testű, de vékony.Van hatalmas,6kg 30 dkg.Mind más.Előre nem tudhatod, milyen lesz.De a jó etetéssel nagyobb az esély hogy nagyra nő.

2019. jún. 17. 14:13
 18/24 A kérdező kommentje:
köszönöm
2019. jún. 17. 14:28
 19/24 A kérdező kommentje:
70-80% hústartalmú, vitaminozott száraztáp fedezi?
2019. jún. 17. 14:29
 20/24 A kérdező kommentje:
Találtam egy tápot: Orijen. Tudom, hogy nagyondrága, de ez nagyon komplett. Szóal, az lenne a kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy kölyökkorban vagy egy éves kor után ajánlatosabb a vöröshúsos? A másik az csirke-pulyka-tojás-hal húsos. Ezek közül melyiket adjam most, és melyiket 1 éves kor után? Köszi!
2019. jún. 17. 15:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!