Segítség! Mit csináljak ezekkel a cicákkal?
Reggelig kibìrjàk. Szuper vagy, hogy hazavitted őket és segítesz rajtuk! Más a saját állatàt sem viszi el dokihoz, ha baja van, te meg úgymond idegen állatokkal így törődsz.
Le a kalappal! :)
A kiscicàk amúgy fokozatosan fognak àtàllni a tejről. Laktòzmentes tejet, nedves macskaeledelt adhatsz nekik kezdetben. Utána keverni száraztàppal, majd àtàllni szárazra.
Az ajánlàsok szerint 12 hetesen lehet elvalasztani biztonságosan őket. A doki biztos tud segíteni, hogy most mennyi idősek lehetnek.
Annyit tegyél meg légyszi, hogy amikor gazdat keresel a kicsiknek, akkor olyan helyre add, ahol ivartalanitjak és oltjàk őket. Facebookon vannak cica mentők, esetleg tőlük is lehet segítséget kérni a gazdisodàsban.
Az anyát meg ha esetleg megtartod, akkor ivartalanítsd és oltsd légyszi a jövőben. Ki tudja milyen előélete volt korábban, bármilyen macskákra veszélyes vírust is hordozhat sajnos vagy férgeket stb. Ha kidobtàk a régi gazdái, gondolom mennyi volt foglalkozva vele. :(
És tényleg minden elismerésem, hogy segítesz rajtuk.
Még valami:
Nekem ma suli van, úgyhogy a nagymamámhoz viszem át őket. Megbeszélek vele mindent, ha hazaérek, már a mama cicáról is tudok írni. Szorítsatok neki!!
Kérdező hány éves vagy? A szüleid nem tudják gondozni és akkor nem kéne átvinni őket?
Szerintem a melegítőpárna jó ötlet, csak semmiféleképpen közvetlenül arra ne tedd a kiscicákat, de gondolom ezt elmondták.
Le a kalappal, hogy ilyen gyorsan és szívesen segítettél a cicacsaládnak :)
Majd mindenképp írj, hogy mi lett az anyacicával :)
Helyzetjelentés:
Anyacicának 3 csontra tört a lába, megűtötték. A csípője kiugrott megűtötték. A sebet összevarták. Kapott gallér, hogy ne harapja a sebet. Még 2 napig bennt lesz. A kicsiket már intéztem egyelőre jól vannak, tudnak maguktól kakilni, ezért is fura, hogy nem esznek még mást tejem kívül. Eddig ennyi.
Specko tejpotló tápszerrel etesd, remélem azt adott a doki!
Amúgy grat, elismerésem!:)
Köszi!
Már azóta bementne valahova, elvileg jó minőségű, úgyhogy szerintem nem lesz gond. Még az lenne, hogy az egyik kiscica kisebb mint a többi és kevesebbet eszik. Lehet ebből baj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!