Macskanáthából felgyógyult cicát együtt lehet tartani más (nem oltott) cicákkal?
Apukám nemrég mentett egy kiscicát, elvitte dokihoz, és elkezdtük macskanáthával kezelni. Az orvos azt mondta, hogy fel fog gyógyulni, még időben lett elkapva a betegség.
Még teljesen el van különítve a többiektől, minimum 2-3 hétig, de van három másik cica, akik egész életükben bent voltak tartva, így nincsenek beoltva. A kérdésem az lenne, hogy a kikezelt, felgyógyult kiscicát a gyógyulása után össze lehet engedni a többiekkel? A többi cica elkaphatja a macskanáthát? (Van egy 13 éves, 1 éves és maximum fél éves cicánk, a kicsi 4 hónapos lehet.)
Ajánlatos a benti cicákat is oltani, van egy benti macskáknak ajánlott kombinált oltás.Fertőző gyomor- és bélgyulladás (Parvovirus),
fertőző orr- és légcsőgyulladás (Herpesvirus),
macskanátha (Calicivirus). Ezek vannak benne.Felelőtlenség nem beoltani őket. Téged is beoltottak betegségek,fertőzések ellen szerintem...
Nem értek egyet teljesen az előző kommentelővel. Nem mindenhol, nem feltétlen az oltás annyira drága. Így négy cicára ha beoltanád nálunk olyan 30-32ezer körül lenne, úgyhogy a pár hét múlva az emlékeztető oltással is együtt Ha már kigyógyult teljesen ,hogy kapná el a macskanáthát? Szerintem nyugodtan összengedheted őket.
És mielőtt összengeded őket feltétlen féregtelenísd a cicát!
Köszönöm a válaszokat!
Én szívem szerint oltatnám mindegyiket, anyukám oltásellenes...
Még nem engedtük őket össze, de lassan letelik a karantén.
Féregteleníteni szoktuk őket rendszeresen, a kicsi is kapott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!