Ti együtt alszotok a macskátokkal? Akik igen: titeket gyakran fel szokott ébreszteni idő előtt?
Általában azért gondolom, mindenki nagyjából azonos időpontban kel fel, legalábbis hétköznap. De mi a helyzet, ha ezt a macskátok másképp gondolja, és ő korábban felébreszt? Gyakran előfordul ilyesmi veletek? (Ez együttalvástól függetlenül is megtörténhet, hogy a cica ébreszt fel, saját kedve szerint.)
Akik együtt alszanak a macskájukkal: milyen az élet nálatok éjjel? Szokott "pimaszságokat" művelni a macsek, amit nem díjaztok? Ha netán ki szeretnétek zárni egy adott éjszakára a hálószobából, nyugodtan elvan magában, vagy addig nyávog, amíg meg nem gondoljátok magatokat?
Az előző macskámmal jól lehetett aludni. Lefeküdtünk, és reggelig 5-ig fel se kelt. Néha csak wc-zni kelt fel, de utána visszafeküdt és aludt.
A mostani macskámmal nem igazán lehet. Egész este ki-be járkál. Kint felugrik az ablakomba (becsapódik), és rögtön mennem kell hogy beengedjem, mert annyira türelmetlenül zörög. A szúnyoghálót már letépte, régen arra mászott fel. Az ablakot nem szeretném, hogy betörje.
Általában bejön kajálni, és 5 perc múlva már kelhetek megint kiengedni. Kb 1 órakor szokott bejönni aludni, 4-ig...de akkor se velem alszik, hanem a fotelban.
Amikor volt, sem aludt velem, bár tett rá nagyon kedves kísérleteket: felugrott a takaróra a lábnál, és nagy dorombolás közepette elkezdett dagasztani.
Alvás közben szerintem többnyire ez annyira váratlan volt, hogy esetenként emlékeim szerint akaratlanul (reflex) is lelöktem, vagy rúgtam, de ez ébren sem volt másképp - pl. higiénia.
Így beköltözött a gardrobba, amíg tehette, vagy az ágy mellé fekhetett, míg meg nem unta. Aztán, mikor rá lett unva a mászkálására, be lett zárva a fürdőszobába.
Ébreszteni nem ébresztett, pimasz sem volt, legfeljebb eleinte játék közben bevadult, de akkor be kellett látnia, hogy a válasz kellemetlenebb.
Alapvetően nem szeretem a macskákat, de benne valamennyi m.coon vér csörgedezett, teljesen más viselkedése volt, mint egy átlag házimacskának, továbbá nagyon intelligens (tanulékony), és gyengéd volt, pl. dagasztásnál a tűhegyes körmeit nem meresztette úgy ki, ha vékony ruha volt rajtam.
Nyávogni szinte soha (a nyivákolás az egyik idegesítő dolga a normál macskának számomra), ha ki akart menni, odaállt a bejárati ajtó elé - persze úgy, hogy lássam a szándékát, nem pedig úgy állt oda, hogy nem tudott róla senki.
Az en cicam a labamnal alszik, a sajat cica fekhelyeben (mar 6 eve). Van, hogy mar este 7-8 korul tuntetoleg bevonul aludni. Ha veletlenul takaritas -porszivozas kozben mashova kerul az "ágya", akkor is abba fekszik :)
Szokott neha ebreszteni reggel, ha ehes, vagy ugy kb ido van, de mostanaban le lett szoktatva rola.
Kizarni nem magyon lehet, hisz O azt szokta meg hogy ott abban a szobaban alszik, tehat hisztizik, ha nem jut be.
Neha nem hagy aludni sem a rohangalasaval, de tekintve hogy olyankor az egesz lakasban rohangal esz nelkul, ez fuggetlen attol hogy hol alszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!