Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Benti macska? Utazás?

Benti macska? Utazás?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Előre szólok, több kérdés lesz. Szeretnék egy benti macskát.

•Kertes házba lakunk, de a kerítésünkön símán átférne egy macska (most hirtelen nem jut eszembe a neve, de lehet venni a kerítésre ilyen macska védő szerűséget, de olyanunk nem lesz, mert nagyon drága) és nem szeretném, hogy elüsse egy autó vagy hasonló. Az úgy jó, ha én 8-3ig vagyok suliba, addig egyedül van a házba, és utána ha van rá igénye, elviszem pórázon sétáltatni? Ha jobb az idő, a teraszunkon is kint lehetne, de mivel üveg a teraszajtónk és nincs ilyen macska átjárónk, csak akkor hagynám a teraszon, ha nem dolgozik anya/apa (mert ha mondjuk éhes/el kell végeznie a dolgát, be tudja anya/apa hozni)

•Ha nyáron elutazunk kb 1 hétre akkor vihetem magammal? Az ilyen 4 órás kocsiúttól nem lesz baja? Értelemszerűen hordozóba vinném...

•Mint már írtam, benti cica lenne. Ha elvinném sétálni, nem fog utána nyavajogni bent, hogy kinti cica szeretne lenni? Hallottam már olyan verziót, hogy egy benti cicát elvittek sétálni, nagyon szerette, de nem nyavajgott otthon. Remélem velünk is ez lesz.

•A szobám elött van egy kb 4 négyzet méteres "előtér" szerűség. Ha ide teszem az almot, játékait, fekvőhelyét akkor az jó? Mármint úgy értem, hogy álltalába így lenne, mert ha pl kivisszük a teraszra, akkor áttenném ezeket a cuccokat a teraszra. Ja, amúgy a szobám egy szintel lejebb (a pincénki mellett) van mint anyáék, tesóm szobája. Ha ez jelent valamit. De nem túl nagy a lépcső, úgyhogy ha napközbe van kedve, felmehet.

Ha valaki tudja valamelyik kérdésre a választ, légyszi írja meg❤ sokat segítene

2019. jún. 6. 22:33
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Perzsa/félperzsa macskánk volt, kinti-benti volt, szóval a perzsa se egyértelműen benti. Garázslejárati ajtón volt a macskaajtó és a garázsablakon keresztül tudott kimenni. Visszafelé általában már a teraszra mászott fel, felugrott a szobaablakba és "nézem a lelkedet" tekintettel várt arra, hogy kinyisd az ablakot, ahol majd ő méltóztatik bejönni. Abban a pillanatban, ahogy kinyitottad az ablakot, a másik sarkába vonult, vekni pózban gubbasztott ott 5 kötőjel 40 percet még és bejött... 😀

Természetesen az anyukáját gyakran emlegettük ilyenkor. De tudta, hogy működik az ajtó, volt, hogy a bejárati ajtó kilincsére ugrált. Ha sikerült kinyitnia, bejött (de nem zárta be maga után) vagy valaki beengedte. Néha eljátszotta az ablakos jelenetet ilyenkor, hányszor rácsaptuk az ajtót, hogy akkor maradj kint! 😀

Pont azért, mert ismerte az ajtó működését, én csak behajtott ajtónál aludhattam. Különben hallgathattam volna, ahogy ugrál a kilincsre és próbálkozik kinyitni. Hidd el, ő volt a makacsabb 😀 Kicsit nyikorog az ajtóm, hányszor hallottam, hogy betolta, felugrott az ágyra a lábamhoz, ott vackolt be magának vagy az asztalra ugrott és nézelődött ki az ablakon.

Vettünk neki macskafekhelyet, erre a mikró doboza tetszett meg neki, szóval arra vágtunk ajtót, plédet tettünk be és néha abban aludt nagyokat. Az alom neki lent volt a garázsban, gondoltuk így higiénikusabb, ráadásul neki is jobb, mindig zavartalanul végezhette a dolgát. De a szomszéd is panaszkodott, hogy ne a virágoskertjébe 💩assuk a macskánkat, többször látta már. Mi is 😀.

Apám autószerelő volt, nem egyszer hozták vissza a macskát már, mert bent aludt a kocsiban, amit megjavított.

Pórázt tűrte, jött utánam, állítólag aranyosak voltunk így, akkor még kisgyerek voltam. Nem igazán mászkált el, kertben vadászott dolgokra, meg fára mászott, szomszédoknál bandázott. Volt, hogy 2-3 napig haza se jött, de láttuk, hogy él, hol van. Aztán igen, valószínűleg megmérgezték, mert mikor hazajött egyszer, nem evett, nem ivott már, dokihoz elvittük, mondta, hogy a veséi már odalettek, ki is volt kicsit már száradva, lázas volt. Elaltattuk. 10 éves volt.

2019. jún. 8. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!