Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Benti macska? Utazás?

Benti macska? Utazás?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Előre szólok, több kérdés lesz. Szeretnék egy benti macskát.

•Kertes házba lakunk, de a kerítésünkön símán átférne egy macska (most hirtelen nem jut eszembe a neve, de lehet venni a kerítésre ilyen macska védő szerűséget, de olyanunk nem lesz, mert nagyon drága) és nem szeretném, hogy elüsse egy autó vagy hasonló. Az úgy jó, ha én 8-3ig vagyok suliba, addig egyedül van a házba, és utána ha van rá igénye, elviszem pórázon sétáltatni? Ha jobb az idő, a teraszunkon is kint lehetne, de mivel üveg a teraszajtónk és nincs ilyen macska átjárónk, csak akkor hagynám a teraszon, ha nem dolgozik anya/apa (mert ha mondjuk éhes/el kell végeznie a dolgát, be tudja anya/apa hozni)

•Ha nyáron elutazunk kb 1 hétre akkor vihetem magammal? Az ilyen 4 órás kocsiúttól nem lesz baja? Értelemszerűen hordozóba vinném...

•Mint már írtam, benti cica lenne. Ha elvinném sétálni, nem fog utána nyavajogni bent, hogy kinti cica szeretne lenni? Hallottam már olyan verziót, hogy egy benti cicát elvittek sétálni, nagyon szerette, de nem nyavajgott otthon. Remélem velünk is ez lesz.

•A szobám elött van egy kb 4 négyzet méteres "előtér" szerűség. Ha ide teszem az almot, játékait, fekvőhelyét akkor az jó? Mármint úgy értem, hogy álltalába így lenne, mert ha pl kivisszük a teraszra, akkor áttenném ezeket a cuccokat a teraszra. Ja, amúgy a szobám egy szintel lejebb (a pincénki mellett) van mint anyáék, tesóm szobája. Ha ez jelent valamit. De nem túl nagy a lépcső, úgyhogy ha napközbe van kedve, felmehet.

Ha valaki tudja valamelyik kérdésre a választ, légyszi írja meg❤ sokat segítene

2019. jún. 6. 22:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
62%

El kell dönteni, hogy benti lesz az a csóró macska, vagy kinti-benti, vagy pedig kinti. A macska nem úgy fog táncolni, ahogy te fütyülsz neki. Ha kiengeded, benne lesz a pakliban, hogy igenis átugrik, és elütik, megmérgezik, stb. Enyém teljesen benti. Nem akar kimenni, fél.

Lehet, nem fogja bírni a pórázt. Az enyém utálja. Nem sétál. Akkor bent kell levezetni az energiáit.

Vegyél macska bejárót.

Viheted, ha bírni fogja. Enyém nem bírja, csak néha a rövidebb utakat. Ha elmegyünk, keríteni kell valakit, aki vigyáz rá, eteti, itatja, stb, naponta.

Nem baj, ha egyedül van, a macskák szeretnék egyedül lenni. Enyém 12 órát van egyedül, de utána foglalkozni kell vele!

Az almot a kajájától messze tedd. Ne helyezgesd a cuccait, a macskák az állandóságot szeretik.

Javaslok egy cica útmutatót elolvasni!

Még valami: ne sajnáld rájuk a pénzt, akkor inkább ne is legyen macskád!

2019. jún. 6. 22:52
 2/11 anonim ***** válasza:
70%

1. Szerintem nem valami fa..a élet.

2. Ez macska függő..de ritka az olyan, aki szeret utazni, ismeretlen helyeken lenni.

Pl az enyém is benti, ha magunkkal vinnénk utazásra, biztos szívrohamot kapna az autóban 10 perc után, vagy amint megérkezünk világgá menne.

3.

Volt már panel házban macskám, őt én is vittem sétálni. Vágyott kifele utána, nagyon. Ki kellett engednünk, olyan keservesen nyávogott. Pedig ivartalanítva volt, mégis...

4. Az lenne az "ő helye"? Nem hangzik valami jól.

Szerintem mindegy hova rakod, úgyse ott fog feküdni. Ritka az olyan macska aki a macskafekhelyt használja. Meg amúgy is...nekik nem igazán lehet megszabni, hogy hol legyenek. Nem olyan mint egy kutya. Nem fog neked a kijelölt helyen maradni. Majd kaparja az ajtód, hogy be akar menni.

Bemegy a szobákba, felfekszik az ágyakra.

Talán egy perzsa megmaradna odabent.

2019. jún. 6. 22:55
 3/11 anonim ***** válasza:
63%
Amúgy az előző kérdésedben még panelban laktatok....
2019. jún. 6. 22:56
 4/11 A kérdező kommentje:
Mivaaan? Kedves utolsó, ez az első kérdésem amit kiteszek ide a gyakorira XD. És 5 éves korom óta kertesházba lakunk. 4 évesen meg azt sem tudtam, hogy mi az a gyakori kérdések + írni sem tudtam😂. Valamit jól benéztél😂😂😂
2019. jún. 6. 23:06
 5/11 anonim ***** válasza:

Egy órával ezelőtti kérdés:

"Olvastam itt a gyakorin olyan verziót, hogy nagyon szeretett bent lakni, meg olyat is, hogy kivitték, és utána a macsek kinti cica akart lenni."

Mostani kérdés:

" Ha elvinném sétálni, nem fog utána nyavajogni bent, hogy kinti cica szeretne lenni? Hallottam már olyan verziót, hogy egy benti cicát elvittek sétálni, nagyon szerette, de nem nyavajgott otthon."

Szóval ne szórakozz.

2019. jún. 6. 23:16
 6/11 A kérdező kommentje:

Tehetek én arról, hogy egy másik ember rajtam kívűl a világon szeretne macskát, és mind a ketten szeretnénk jó gazdik lenni? Gondolom mind a kettőnknek az a célunk, hogy minél jobban érezze magát a cica, és ezért az ilyenekre is figyelünk.

Amúgy meg miért írtam volna ki 2× ugyanazt a kérdést csak átfogalmazva??? Lelehet szállni rólam thx😐

2019. jún. 6. 23:22
 7/11 anonim ***** válasza:
A ma 23:17-es kérdést sem te írtad ki, mi? XD XD
2019. jún. 6. 23:28
 8/11 anonim ***** válasza:
51%

Nem baj, hogy Te írtad ki a másik kérdést, oda is válaszoltam, itt is válaszolok neked.

Semmi gond, ha a cica egyedül van otthon, amíg suliban vagy. A macskák képesek az egész napot átaludni, nem fog unatkozni. Jobban van igénye arra, hogy simogasd, szeretgesd, játssz vele, mint arra, hogy sétáltasd. Nem biztos, hogy akar majd sétálni egyáltalán. A terasz jó dolog, lehet ott az alma is, a kajája is, de akkor az mindig elérhető legyen a számára. De hogy oldod meg, hogy a teraszról ne ugorjon ki? Ez egy beépített terasz?

Semmi baja nem lesz 4 órás kocsiúttól, simán el lesz a macskahordozóban. Vidd csak magaddal nyaralni, de vigyázz, hogy idegen környezetben ki ne szökjön, nehogy ne találjon vissza.

A szobádba szerintem tegyél egy másik almot, így lesz két alom a cicának, és nem kell folyton hurcolni ide-oda. És legyen nálad is meg a teraszon is kajája, és akkor azt se kell hurcolni. Nálam is két helyen van mindez.

A legfontosabb, hogy nagyon szeresd, foglalkozz vele, és akkor jó gazdája leszel, és jól fogja érezni magát veled.. A lányomnak is van egy cicája, mentett kis jószág, imádják egymást a lányommal, együtt alszanak, folyton a lányommal van. Nagyon kedves, hű kis társad lesz a cica, ha szereted. Nagyon hálás kis állatok.

2019. jún. 7. 00:02
 9/11 anonim ***** válasza:
62%

- A cica simán elvan egyedül 8-tól 3-ig.

- Pórázhoz hozzászoktathatod, de javaslom, csak az udvarra vidd ki így, az utcára ne. De, lehet, hogy ki akar majd menni, ezt előre nem lehet tudni.

6 hónapos kor körül mindenképpen ivartalanítani kell.

- Az utazáshoz kicsi kortól hozzá kell szoktatni, de a legtöbb cica számára ez nagy stressz, nem szeretik. (Vannak persze ritka kivételek). Talán jobb, ha megoldható, hogy otthon marad és mindennap átmegy valaki etetni-itatni, almot takarítani.

- Alom helyét lehetőleg ne változtasd. Ha kiviszed a teraszra, és be akar menni, engedd be. Ha egyedül marad, maradjon a lakásban, ahol hozzáfér az alomhoz, vízhez, kajához.

2019. jún. 7. 11:10
 10/11 anonim ***** válasza:

1. Most akkor benti cica lesz, vagy kinti? Ellentmondásos dolgokat írsz. Az én macskáim totálisan kiborulnak a póráztól, meg se moccannak, csak morognak, ha rajtuk van. Szóval ez szép terv, de ne vedd készpénznek, hogy működni is fog. Teljesen jól elvan a házban. Ha probléma a cicaajtó hiánya, akkor lehet utólag is intézni, nem kell már az alapoktól úgy építeni a házat. :D

2. Mi baja lenne? Max utálni fogja, nem tartom jó ötletnek, hogy ide-oda hurcoljuk az állatot. A macska ragaszkodik a területéhez, és nem kellemes számára az utazás. Otthon meg kiválóan elvan.

3. Honnan lehetne tudni? Nekünk egy alomnyi ugyanúgy szocializálódott cica közül mind teljesen másképp állt a lakáson belüli léthez. Volt olyan köztük, aki menekült ki a házból, amint tudott, a tesója meg vérig volt sértve, ha néha kiraktuk az ajtón, és szökött be. Teljesen random.

4. Persze, jónak tűnik, de van, hogy a macsek finnyás, és kitalálja, hogy neki x helyen az Istenért se felel meg az alom. Azt nem ajánlom, hogy pakolászd ide-oda, az alom és a fekhelye legyen fix helyen.

2019. jún. 7. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!