Miért gondolják az emberek azt, hogy ha ivartalanítva van a cica akkor nem fog elkóborolni?
Maradjunk annyiban, hogy én full általánosságban írtam az itteni kérdésekről, véletlenül sem rólad, de sokat elárul, hogy ennyire magadra vetted. :-)
Mellesleg régen a macska fogyóeszköz volt, senkit nem érdekelt, ha eltűnt Cirmike, mert van minimum hat másik. A darabszám a lényeg, nem "a" bizonyos macska. Senkit nem érdekelt, fosnak e, mert úgyis a szomszéd kertjébe járnak, szóval pont elég a moslék (bocs, a házikoszt meg a maradék), a szőr, a fogak állapota is full lényegtelen. Ha beteg lesz, elhullik, hát ez van, csak egy állat, ez ilyen.
Kész szerencse, hogy már kifelé lábalunk ebből a szemléletből.
Ha a macskának van zárt kifutója (esetleg bemehet vagy van a kifutóban szigetelt cicaház) akkor tepjes életet tud élni.
A kutya is kennelben/zárt udvarban van tartva. Azt sem engedik az utcára,hogy "nem korlátozom a szabadságát". Ugyanígy a macska szabadsággal is ez a helyzet,pusztán a sok régimódi falusi elveket valló sötét egyén nem fogja fel.
69%-os válaszoló, hol divat az szerinted, hogy kicsapjuk a kutyát az utcára, hadd szomszédoljon, majd hazajön, ha éhes..?
Na ugye.
Akkor a macskánál miért lenne elfogadottabb? Csak azért, mert kevésbé életveszélyes, ha neked támad a kóborka?
Pont azt akartam kérdezni,mint a 27-es. Akkor te kiengeded a kutyát is az utcára,hogy ne korlátozd a szabadságát 69%-os?
A kifutó ha elég nagy,akkor szerintem eleget járkálhat,ahogy a kutya is a kennelben. Ezen felül a macskát is lehet hámmal sétáltatni.
Persze az ilyen begyöpösödött egyéneknek mindegy mit mond az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!