Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Gyakran hozzánkjárt egy kóbor...

Gyakran hozzánkjárt egy kóbor macska, aki most nagyon úgy tűnik, hogy vemhes. Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés

Körbekérdeztem a szomszédokat, de senkié sem csak kóborol. Azért egy vemhes macskát nem szeretnék magára hagyni főleg, hogy már így ideszokott. Nem hiszem, hogy sok idő lenne a fialásig (azt hiszem így hívják).

Készítsek neki valami helyet, ha igen milyet? Látszólag elég fiatal sztem max 10 hónapos lehet. Úgyhogy mindenképpen ott akarok lenni vele.

Ebben az időszakban kell neki tejet adni vagy valami más speciális kaját?

Az alagsorban van egy kis szoba ott jó meleg van, oda betehetem?

2019. máj. 5. 10:44
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
15%
És ha elvinnéd még fialás előtt ivartalanítani? Mindenkinek az lenne a legjobb.
2019. máj. 5. 11:42
 12/28 anonim ***** válasza:
16%
11: Már vemhes. ELŐTTE tehát nem tudja. Esetleg a következőt tudja ivartalanítással megelőzni.
2019. máj. 5. 11:54
 13/28 anonim ***** válasza:
33%
Vemhesen is lehet ivartalanítani, nem tudtad?
2019. máj. 5. 13:11
 14/28 anonim ***** válasza:

Valóban lehet vemhesen is ivartalaníttatni az állatokat, e egy bizonyos ponton túl azért elég durva és ez nem vélemény kérdése...

Tejet ne adj neki, mivel minden macska laktózérzékeny.

Ugyanakkor kismacskáknak adható tejet vásárolhatnál előre a fressnapfban, ha esetleg nem szoptatná Őket, de ha nem akarsz rá ennyit költeni, azt is megértem, hiszen nem a Te állatod...

Macskatápból a legolcsóbb, de már vállalható, az valóban a Premier ami szintén a fressnapfban kapható... Vagy még petissimoról rendelhető a Brit Premium illetve Brit Care, hogyha egy nap 15:00 óra előtt rendeled, akkor még másnap kiszállítják.

Külön vemhes macskáknak való tápot általában nem érdemes venni, a whiskas, friskies, kitekat, stb. márkákat pedig kifejezetten kerüld.

Azt nézd, hogy az össz. hústartalom minél magasabb legyen, pénztárcádhoz mérten... Min. 18-20%, az már egy belépő kategória.

A friskies meg ilyenek viszont csak 4%-ot tartalmaznak.

2019. máj. 5. 13:30
 15/28 A kérdező kommentje:

Köszi! Két okból nem ivartalanítjuk:

1. Nagyon kevés lehet hátra neki fialásig és ilyenkor már nem szabad, régen hallottam az állatorvosunktól.

2. Nem is az én macskám, nekünk már van egy lány cicánk és azért 1 van mert többnek nem tudjuk bevállalni az ivartalanítását, etetését, oltását stb.., de nyilván nem fogom magára hagyni.

2019. máj. 5. 13:54
 16/28 anonim ***** válasza:
Kérj segítséget állatvédő szervezetektől, pl. Állatmentő szolgálat cicás osztaga vagy bármely hasonló, aki területileg illetékes nálatok. Befogadni nem fogják őket, ebben a tavaszi babyboomban ziher, hogy nincs hely, de anyagilag tudnak segíteni, a legtöbb helyen van külön keret TNR-re (azaz befogják, ivartalanítják, visszaengedik a kóborokat). Ha vállalod, hogy nálad lábadozhassanak a műtèt után, akkor nagy eséllyel fognak segíteni. Akár abban is, ha még most kérsz segítséget, hogy az anyàt ivartalanítsák, ha nem mindenórás mèg.
2019. máj. 5. 18:06
 17/28 A kérdező kommentje:
Azóta változott a dolog, nem jöhet be az alagsorba, csak amikor fial és utána max 1 napot még aztán kinnt kell lennie. Így lenne egy kérdésem. Mi a biztos jele, hogy pár napon belül fialni fog? Nagyon fontos lenne, hogy akkor ott tudjak lenni vele.
2019. máj. 5. 19:04
 18/28 anonim ***** válasza:
Nem lehet pontosan megmondani laikusként, ha nagyon nagydarab, akkor már akármikor szűlhet...
2019. máj. 5. 19:14
 19/28 A kérdező kommentje:
És még egy kérdés: elég lesz egy nagy doboz ajjára egy vastag hungarocellt 3 törülközőt tenni és rá újságpapírokat, amik ha vérzések lesznek akkor ki tudjuk venni?
2019. máj. 5. 19:15
 20/28 anonim ***** válasza:
Igen, azok amiket írtál jók, és elegek is.
2019. máj. 5. 19:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!