Hogyan kaphatnám el az utcán a macskát?
Élve fogó csapda.
Bemegy a kajára a macska, az ajtó becsukodik, nem tud kijonni
Szólítsd a nevén, hogy megismerje a hangod, a nevét.
Hálót, lepedőt (akár kettőt összevarrva) rádobni esetleg, ha közelebb tudsz kerülni hozzá és nem ismer meg vagy sokkos vagy fél.
Attól függ, mennyire van a macska a lakásodtól?
Mindig ott van azon a helyen, vagy elmegy onnan?
Én az enyémet úgy fogtam meg, hogy a tálkájába tettem száraz tápot, és zörgettem neki.Jött közelebb, letettem a kaját a földre, eltávolodtam hátrébb, odament enni.
Nagy ívben a háta mögé kerültem, és gyors mozdulattal elkaptam a nyakánál levő bőrnél fogva.Másképp nem mertem, mert féltem elfut.Ölbe vettem, simogattam, onnantól már úgy csinált, mint aki ismer.
De kóbor, beteg macskát fogtam már meg úgy is, hogy állatorvos adott egy pasztát, beletettem húsba,és kitettem neki.De ehhez az kell, ha megette, tudjad követni hova megy "aludni".Ha nem tudod követni, veszélyes mert baleset érheti kábán.És hogy biztos legyen hogy ő eszi meg, nem más állat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!