Honnan tudhatom, hogy egy macska kóbor?
A kóbor állat és a gazdátlan állat az 2 külön fogalom.
Egyébként gondolom, hogy ha ennyire éhes volt, és nagyon vékony, ezért nincs gazdája. Ha meg akarod tartani, akkor érdemes lenne első körben dokihoz vinni, ott néznek chipet is, bár elég kicsi az esély arra, hogy chipes.
Ha vékony és mindig éhesen megy, akkor valószínűleg gazdátlan. Szerintem etesd meg nyugodtan, esetleg simogasd is. És figyeld, hogy hova jár el, lehet - e otthona.
Nehéz helyzet, itthon a chip és a nyakorv nem divat.
Esetleg a helyi Facebook csoportokban is kérdezz rá képpel együtt.
A gazdátlan cicàknak sokszor gondozatlan a szőrük is, ki lehet szúrni, ha egy macska jól van tartva, a bundjàja fényes, csillog stb ha normális koszton van
Ha legközelebb látod, nyugodtan fogafjátok be.
A leírtak alapján kóbor.
1. Állatorvos, egészséges-e, külső és belső parazita mentesítés, aztán ivartalanítás, oltás.
2. Lehetőleg benti cica legyen, ha nincs biztos kerítésetek, ne hagyjátok nyakra-főre kóborolni.
3: Megfelelő kaja.
Hosszú boldog élete lesz így.
Ha kandúr, akkor az sincs kizárva, hogy "csajozik", ezért járja a környéket, ezért sovány és ezért evett annyit. Vagy ha még növésben van, akkor most éppen nyúlik, azért sovány.
Minden esetre kérdezd körbe a szomszédokat, a gazdás, kinti és főleg az ivaros macsekok nagy távolságra elkóborolnak.
Szerintem is "fogd be" a cicut.
Minél előbb ivartalanítsd, kérj féreghajtó tablettát, veszettség elleni oltást és kombinált oltást.
De lehet hülységet mondtam az oltással kapcs. de nekünk így volt...
Csak, hogy tudd a költségeket (én a mi állatorvosunknál tapasztalt árokat mondom,de nem lehet nagyon sok a különbség egy másik dokinál sem)
Ivartalanìtás kb. 10000Ft
Kombi.oltás kb. 5000Ft
Féreghajtó kb. 1500-2500Ft
Veszettség elleni oltás kb. 3500-5000Ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!