Ivartalanított nőstény kontra újszülött baba?
Utolsó, ez nem rossz ötlet. Azért persze a gyerek az első, nem a macska.
Utolsó előtti, neked is igazad van!
A kötekedőt pedig nem minősítem.
Nem tudom miért nem tetszik a kifutó :)
A macskának is jobb lenne ^^ Nagyon sok állatvédő tartja így otthon a macskáit És semmi baj nincs vele :)
Add oda valakinek aki szereti és nem rakja ki csak mert lepulyázott. Felelősséget vállaltál azért a macskáért is 10-15évre amikor befogadtad,mégis kibaxnád az udvarra úgy hogy előtte benti macska volt,hátha elüti,megmérgezi vagy megöli valami mert nincs meg benne az a talpraesettség mint egy kis korától kinti macskában.
Lehet lepontozni,de akkor is görénység. Mintha valamelyik családtagot kiraknád a kertbe mert zavar hogy ott van láb alatt. Mellesleg a macska szó szerint semmit nem csinál a gyerekkel,tereptárgynak tekinti. Van macskánk és két gyerekünk,a macska konkrétan menekült a sírás elől,esze ágában sem volt odamenni, hogy megcibálják fülét farkát.
A toxoplazmás idiótának meg üzenem,hogy a legtöbb ember gyerekkorában átesik a fertőzésen tünetmentesen, és utána védett egy életre mert eltokolódik a szövetekben a vírus és nem aktiválódik többet,maximum extrém immunhiányos állapotban,kórházban haldokolva kb. de akkor már úgyis mindegy. A macska meg élete 15 éve során kb. 2hétig fertőz. Összesen. Aztán soha többet. Ha az anyuka átesett a fertőzésen,a macska akár a szájába is sz___arhat,akkor se lesz semmi baja. Ha a macska átesett a fertőzésen,de a nő nem,akkor se kaphatja el attól a macskától. Ellenben elkaphatja mosatlan zöldségről,félig nyers húsról,mosatlan kéztől,cipőtalpon behordva stb. Létezik rá teszt ha valakinek épp hormonális agymenése van de felesleges.Elég kicsi az esélye hogy egy csak szobában tartott macskától valaha is beteg lesz bárki. Vagy hogy a kinti macska pont abban a 2hétben fertőz amíg anyuka a macskacarban nyulkál.
Én kb 3 éves korom óta aktívan macskazok. Nem estem még át a toxoplazma fertőzésen, vervizsgalat bizonyítja.
Mint írtam is, a macska családtag nálunk, de agresszív és ha olyanja van, engem is simán megkarmol megharap mindenféle előjel vagy figyelmeztetés nélkül. Se a macskát se a gyereket nem akarom bezarni sehova. Nehéz lesz, de távol kell tartanom a babátok, nehogy baj legyen. A gyerekem azért fontosabb, mint a macska.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!