Terhes a nőstény macskánk. Ez lehet jel, hogy hamarosan szülni fog?
Sajnos pont láttuk az aktust, mikor szegényt elkaptam februárban egy kandúr és mivel kettő cicánk van, nem ő volt az akit előbb vittünk ivartalanítani. De őt is el fogjuk vinni ha már a kölykök nagyobbak lesznek.
Szóval eddig mindig éreztem, ahogy mozognak a hasában a cicák. Ma viszont egyáltalán nem érzem és ő is olyan lusta lett. 62 napja terhes szóval már bármikor jöhetnek a picit. A kérdés az, hogy az, hogy nem mozgolodnak, lehet annak a jele, hogy hamarosan elindul a szülés?
A szülés előtti pár napban a macska testhőmérséklete csökken, viselkedése megváltozik.
Ilyenkor nagyon igényelik a törődést, a gazdit mindenhova követik, és nagyon mozgékonyak lesznek.
A szülés a magzatvíz kiürülésével kezdődik és egészséges szülés esetében maximum 1 órába telik. Akár olyan is lehet, hogy egy két kiscicát 1-2 perc alatt szül meg a cicamama. A köldökzsinórt a macska elrágja, majd nyalogatással kicsit megtisztogatja csemetéit.
Azt felesleges nézni, hogy mennyire mozgolódnak a kölykök, az ember gyereke sem mozog 0-24-ben folyamatosan.
Én 3 napja találtam a szelektív kuka mellett tejfölös dobozban 5 kiscicát, én cumiztatom őket macska tejpótló tápszerrel.. Szóval jó lenne, ha mindenképpen ivartalanítanád a macskádat.. Mert ha te nem is dobod majd ki a kölykeit, de ha elajándékozod, és azok is vemhesek lesznek, lehet így járnak, mint ezek a cicák.
Első, nem ez volt a kérdés.
Második a Googlen én is rá tudok keresni. És kettő pici macska lesz, mert voltunk vele dokinál és megállapította. Egyet megtartunk, egyet édesanyam kap meg, aki benti cicának akarja.
Szóval a kérdés továbbra is él!
És kettő pici macska lesz, mert voltunk vele dokinál és megállapította.
De jó dokitok van :)) Mindegy, sok boldogságot a macskákhoz, és ha lehet, mostmár tényleg ivartalanítsátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!