Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi történhetett a kandúr...

Mi történhetett a kandúr cicámmal ha már öt napja nem jön elő és a szomszédok sem tudnak róla hogy látták volna?

Figyelt kérdés

Sajnos már nem az első alkalom hogy nyomtalanul eltűnnek a macskájaim és egyszerűen nem értem hogy ki vagy mi bánthatta hogy semmi nyoma ki tehette vagy hogy hol pusztult el. Nagyon bánt. Sajnos már nem merek több macskát tartani mert tíz éve folyamatosan ez megy itt a faluban. Van hogy patkány mérgezéssel jöttek haza, vagy tojásba fecskendezett fagyállót ivott. Ez utóbbit tudom hogy ki de ő a rókáknak tette ki mert vitte a baromfiait annyira hülye.

Mondtam a szomszédoknak hogy mondják ha baj érte hogy legalább ne keressem de kussolnak mind.:-(

Sajnos arra gondolok hogy valaki erőszakkal kivégzi őket de nem tudom hogy ki az. Hogy derítsem ki, van erre valami trükk vagy valami? Gondoltam GPS-es nyakörvre is viszont amit láttam az baromi drága nekem.

2019. ápr. 14. 00:25
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Aki nem ivartalanítja a macskáját aztán nyavalyog hogy napokra eltűnik, magára vessen. Nem mindenki akar 15 évig együtt lenni a macskájával... bizonyítottan SOKKAL kevesebbet kóborog egy ivartalan macska. Így eltűnni se fog 1-2 hétre, vagy elüti egy autó 3 kilométerrel arrább.
2019. ápr. 14. 09:07
 12/31 anonim ***** válasza:
74%

Egy nőstény és egy kandúrom van, mindketten ivartalanítva vannak. A nőstény benti teljesen, néha felügyelettel az udvarra kimehet. Imádja kergetni a bogarakat.

A kandúr kinti. Kicsi korától úgy van szoktatva, hogy sötétedéskor bejön. Általában elő is kerül, legkésőbb 8ra itthon van önszántából, ha nem akkor elég egyszer szólni neki és rohan.

Napközben pedig kint. Ő utál nappal bent lenni, ott szökik ahol tud.

Egy próbát megér ha a cica elő jön.

2019. ápr. 14. 09:33
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

"A bent tartás eléggé vicces de ez egy állat aki szabadnak született."

Háziállatròl beszélünk, szocializalva van, igényli az ember közelségét. Nem akkora tragédia, ha nincs kirakva kertbe, hanem bent lehet a családdal, alhat az ágyon és a melegben télen..

Nem jelenti a benti tartás azt, hogy csak bent van. Lehet építeni kifutòt a kertbe (persze pénzbe van) és lehet pórázon is sétálni vele sokat.

Ha ivartalanítva van, akkor nem lesz igénye óriási területeket bejàrni. Ivarosan más a helyzet, de szerintem 2019-ben amikor több macska el az országban, mint ember, nem kell magyarázni, hogy miért fontos az ivartalanítas.. Az állat is egészségesebb, hosszabb, nyugodtabb életet él..

Akinek sorra halnak meg a macskái balesetben, az miért nem érti meg végre, hogy nem lehet kint tartani a mai világban? Rengeteg autó van, sok kobor kutya illetve rengeteg ember, aki hobbibòl mérleggel etet és legpuskaval lovoldozi a kertjebe tévedo cicakat.. Illetve be is eshet valahova, akár meg is fulladhat vagy bármi vétlen dolog történhet miközben csatangol..

Otthon, biztonságban tartva betegségén kívül gyakorlatilag más baja nem lehet, jó eséllyel 15 évig társad lehet.. Kertben tartva 1-2 év az átlag életkor...

2019. ápr. 14. 12:22
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
Barátnőm cicája egy kocsma hátuljában született, ahol a részegek ki tudja miket műveltek vele, amíg a barátnőm rá nem talált és haza nem vitte. A cica konkrétan ki nem lépne azóta a lakásból. "Szabadnak születtek" ez igaz, de ha tehetik a biztonságot választják...
2019. ápr. 14. 13:53
 15/31 A kérdező kommentje:
A furi az hogy nyomtalanul eltűnt mintha sohasem lett volna. Ha például egy kóbor kutya fogta volna meg - ami sajnos gyakran kószál erre- akkor is lenne valami teteme valaki udvarán vagy árokparton. Már azt is elgondoltam hogy valaki elüthette hajnalban a szürke cicám és elvitte állatorvoshoz mint én egyszer és visszavittem gyógyultan a gazdijának egy hónap múlva.
2019. ápr. 14. 15:49
 16/31 A kérdező kommentje:
Meglett a macskám, a szomszéd végezte ki mert 1X beszökött hozzá és másodjára nemhogy szólt volna hanem azonnal bezárta és agyonütötte :-( Mellesleg polgárőr... :-(
2019. ápr. 14. 20:18
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Őszinte részvétem. Ígérd meg kérlek, hogy soha többet nem tartasz kint macskát.. És figyelmeztesd a környéken eloket is.. A szomszédod egy nagyon beteg ember, nem hiszem, hogy ez volt az utolsó eset. (zárójelben megjegyzem, hogy aki egy ártatlan állattal ilyet művel, az emberekre is veszélyes)
2019. ápr. 14. 23:28
 18/31 anonim ***** válasza:
86%

Na, hát ennyit a szabadnak született állatokról meg a hasonlókról.

Ennek a szerencsétlen macskának azért kellett elpusztulnia, mert felelőtlen gazda vagy. Sokadjára, a kérdésed alapján. Ha nem engeded ivarosan kóborolni, még most is élne.

Remélem, egyszer tanulsz a dologból végre.

2019. ápr. 15. 00:54
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen hibás a kérdező, de azért rohadt ijesztő, hogy ilyen emberek élnek közöttünk, akik csak úgy háziállatokat gyilkolnak..
2019. ápr. 15. 14:08
 20/31 A kérdező kommentje:

Sajnos nem az első eset. Most beszéltem egy környéken lakóval aki korábban feljelentést tett ellene mert a szeme láttára uszította a macskáira a kutyáját és élvezte ahogy szétszedi. Szóval elég beteg egy ember, a feleségét is teljesen tönkretette most meg az állatokon, szomszédon áll bosszút mert nincs más.

Egyébként utána jártam a dolognak és egy nyúlcsapdával végezte ki a macskám amit direkt erre a célra állított fel a kamrába. Hallottam is szegény macskám üvöltését de akkor még csak nem is gondoltam rá hogy ővele történt valami. A felelőtlen macskatartó vádakat pedig elutasítom, mert aki ismer engem az tudja hogy mennyire jó gazdájuk vagyok és a macska egy szabad ragadozó akit nem lehet láncraverve vagy kenelbe zárva kínozni.

2019. ápr. 15. 14:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!