Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan fürdetitek a macskát?

Hogyan fürdetitek a macskát?

Figyelt kérdés

Lehet emberi samponnal is mosni? Illetve nem karmol szét közben titeket, vagy nem próbál kiugrani a kezetek közül?

Lassan esedékes lenne a cicámnál, de nem tudom, hogyan álljak neki.

2010. júl. 2. 14:28
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Nem lehet emberi samponnal fürdetni mert nem ember hanem macska. Nem tudom miért kell fürdetni. És sosem fürdettem a macskám, nincs rá szükség. Az nem egy hajas baba. Az hogy hogyan reagál, csakis jellem kérdése. Valamelyik tűri valamelyik beléd harap.
2010. júl. 2. 14:34
 2/9 anonim ***** válasza:
52%

nekünk már volt vagy 7 macskánk abból csak 1 et mostam meg mert az mikor hozánk került ocsmányság volt :)

1ik kezemel lefogtam az összes kezét lábát a másikal meg mostam

2010. júl. 2. 14:41
 3/9 anonim ***** válasza:
67%

mi ilyen melegbe fürdetjük 4-5 naponta.

Tűri,de nem igazán kedveli,mi a kézmosóban szoktuk.

Abba engedünk langyos vizet és elkezdjük a vizes kezünkell simizni,néha dorombol,mert közben maszírozzuk,csak a törölgetést utálja:Sde olyankor meg jjutalom falatot adunk neki,uttána játszunk vele-és megfésülöm,a fésülést is imádja,szval imádom a cicám (L)(L)

2010. júl. 2. 14:49
 4/9 anonim ***** válasza:
53%
Hogyan fürdetem? Sehogy,mert nem kell a macskát fürdetni,ha nagyon meleg van párszor átborzolom a szőrét vizes kézzel,ez nem okoz neki akkora traumát sem,mert nem sok macsek tűri a vizet.Vegyszerrel(sampon)csak akkor mosnám,ha nagyon koszos lenne(pl. olajos),de mivel lakásban van,ez nem fordulhat elő.A cicáknak is van természetes bőr- meg szőrflórájuk és nem kellene agyonbombázni ilyen vegyszerekkel.Emberi sampont meg egyáltalán nem szabad használni.
2010. júl. 2. 15:56
 5/9 anonim ***** válasza:

az en macskam imadott furdeni, kerni se kellett, mikor mentem, jott be furodnivelem. Ugrott bele a kadba(:

Amcskaja valogatja, hogy mennyire vizkedvelo. Nyugtatgasd kozben, simogasd es lassan szoktasd a vizhez.

De, ha nem olajos, vagy vmi egyeb olyan piszok nincs rajta amit o maga nem tud letisztitani, akkor hagyd. Megoldja o egyedul is(:

2010. júl. 2. 18:01
 6/9 anonim ***** válasza:

En elvbol hozzaszoktattam a macskaimat a furdeteshez (meg par alapveto dologhoz, pl: belenyulhatok a szajaba, anelkul hogy leharapna az ujjam, pulzus nezes, stb, pont azert, mert ki tudja, valamikor meg jol johet, hogy elviseli a kenyelmetlen dolgokat is - akar eletet is menthet.

De ebben a melegben vizes ronggyal torolgetem oket, az meg jobb is mint a furdetes.

2010. júl. 2. 18:16
 7/9 anonim ***** válasza:
Max. a mancsait mostam le tiszta vízzel. Vegyszert soha nem raktam rá. Egy egészséges macska szagtalan.
2010. júl. 2. 19:45
 8/9 anonim ***** válasza:
az én cicámat kis korától fürdetem és már annyira hozzá szokot hogy magátol szalad ha meg látja a fürdö vízét és magától is megy bele.nekem szépen meg ál és hagya hogy fürdesem.mikor mondom neki hogy fordulj erre,arra vagy épen ülj le teljesiti is az én cicámnnak egyébként is kutya természete van :Dhát elöször karmolni fog meg harapni de hozzá lehet szoktatni és akkor semmi gond nincs vele.eleinte csak vizes kézel aztán meg lassan rakd bele a vízbe fogd amig nem szokik hozzá egy kézel és mosd meg szépen,finoman:).amugy meg az én cicámat kell fürdetni mivel az esös idöt szereti és ha esik az idö kiszökik és bele egyből a pocsolyába és tiszta kosz mindig:)szoktunk medencézni is a kertben és mindig bele ugrik a medencébe.:D a szoktatás kérdése
2010. júl. 3. 13:50
 9/9 anonim ***** válasza:
Az enyém csak egyszer fürdött mikor haza hoztam .Az állatorvos mondta hogy inkább babasampont használjak.
2010. júl. 8. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!