A kandúr cicám tegnap valami balhéba keveredett, és eltörte a farkát (vagy a farka tövéhez közel a hátát). Helyre tudja hozni egy állatorvos?
Elég furcsán jár, és most nem tudja mozgatni a farkát, valamint az ágyra se tudott felugrani/felkapaszkodni se, és elég furcsa szögben áll a farka.
A mozgását leszámítva (meg hogy fáradt), teljesen szokásos, vidám hangulatban van, étvágya van bőven, egyszerűen csak aggódom érte hogy helyrejön-e ez a kis bajkeverő
Vidd el kisállatrendelőbe sürgősen!
Lehet hogy a farka eltört, de lehet a gerincével is baj.Képzeld el már, hogy fájhat neki!
De nem is biztos hogy eltört a farka.
Egyszer az én egyik amúgy ivartalanított cicám is balhézott, és utána lógatta a farkát, ha hozzáértünk jajgatott.Pont akkor, mikor indultunk 250 km-re egy rokon temetésére. Muszály volt mennem, de a cicát is vinni kellett volna orvoshoz.
Nagy nehezen kerestem egy ismerősömet, akinek kocsija van, és cicája is.Itt nálunk nem volt állatorvos normális, ezért 40km-re kellett bevinni a városba orvoshoz.Ismerősöm vitte be.
Kiderült, nincs eltörve a farka, hanem a balhé közben megharapta a másik macska a farka tövénél, és ott lett egy nagy tályog.Kinyitották és kitisztították neki, itthon még kellett adni antibiotikumot és fertőtleníteni kellett.
Vidd el olrvoshoz!
Már rohadtul elegem van az ilyen "gazdákból"!
Egyáltalán miért hagyja el a telked?! Tiltja a BTK!
#4: Te miről beszélsz?
Hogy akadályoznál meg egy macskát, hogy elhagyjon egy vidéki, kertes házú telket?
Építesz egy 10 méter magas kerítést, semmilyen átjáróval rajta?
Ha nem is a BTK, de az állattartási szabályozásban benne van, hogy az állattartó kötelessége az állatot a telekhatárokon belül tartani.
Ha valami történik vele, akkor az állatkínzás a gazda részéről.
5. § (1) Az állattartó gondoskodni köteles az állat megfelelő és biztonságos elhelyezéséről, szakszerű gondozásáról, szökésének megakadályozásáról.
Létezik macskabiztos kerítés
Vagy kennel, ami akár nyílhat a házból egy macskaajtón keresztül...
Vagy akár bent is lehet tartani a lakásban, az ablakra lehet tenni macskahálót...
VAGY nem is kötelező macskát vállalni.
Látom valami tahó városi ügyvéd/jogász lehetsz aki csak idejött kötözködni: keress nekem egyetlenegy magánszemélyt aki vidéken képes kialakítani ilyen védővonalakat a macskájának
Ha lenne gyereked vagy állatod akkor tudnád hogy lehetetlen megóvni mindentől őket
Ha nincs építő jellegű javaslatod hanem csak belekötsz mindenkibe, akkor jobb ha magadban tartod a véleményed
2 macskám van és egy kutyám.
Nem vidéki vagyok, de a XVII. kerület kertesházas területén élek.
A macskáim bent vannak a házban, illetve van egy kennelük, amibe jelenleg még csak kézben szoktam kivinni Őket, de folyamatban van egy jó kis "alagút".
A kennelt egyébként kevesebb mint 100,000 forintból alakítottuk ki.
Így nekik nem fog eltörni a gerincük, mint a tiédnek, akit annyira szeretsz...
Az a baj az ilyenekkel mint Te kedves kérdező, hogy azt állítod hogy szereted, de közben fel sem tudod fogni, hogy Ő is egy élet, egy érző lény!
Te jóég! Hát lehet, hogy eltört a gerince annak a szerencsétlennek, Te meg egy nappal később itt kérdezősködsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!