Ivartalanítás már vemhes macskán?
A véleményeteket szeretném megkérdezni, aki már ment hasonlón keresztül.
Egy kinti cicáról lenne szó, 1 hónapja körül kezdett el tüzelni, szóval most olyan 3-4 hetes terhes lehet.
Holnap vinnénk ivartalanítani, mert már 2 hete kértem időpontot az orvostól és csak most tudott adni azért.
Mennyire kockázatos így? Azt mondták, hogy több altató kell neki és jobban is fog vérezni, de aki már volt hasonló helyzetben tudna segíteni benne, hogy esetleg jobban meg fogja viselni, vagy mire kell odafigyelni.
Előre is köszönöm!
Nekem a szomszédom elköltözött, és ott hagyta a macskáját. Vemhes nőstény volt.
Én igazából egy macskát sem akartam volna, de annyira sajnáltam szerencsétlent, addig benti macska volt, a szomszéd meg nemes egyszerűséggel ki...ta az udvarra, és elment a felpakolt teherkocsikkal. Így befogadtuk.
Kiderült, hogy vemhes, de a kismacskákat én már végképp nem tudtam volna vállalni.
Ivartalaníttattuk, az orvos simán elvállalta, és nem lett a macskának semmi baja, nem volt komplikáció, nem is nagyon viselte meg a dolog. Hosszú évekig élt még nálunk utána. Szerintem jobb volt így, 6 kismacskája született volna, nem tudtunk volna mit kezdeni velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!