Macska ivartalanítás után gallért nem viseli el. Mit tegyek?
Fiú lány testvérpár cicáimat 2 napja ivartalanitották. A fiúval nincs gond, neki gallér se kellett, csak a bezártságot bírja nehezen. Elfelejtettem megkérdezni meddig nem lehet kiengedni?
A lány cicám viszont teljesen ki van készülve, a gallért nem bírja elviselni, addig küzd még megszabadul tőle. Tőbbször visszatértünk rá, de vergődik, nyávog , harcol és valahogy mindig kiszabadul, utána nyugodtan elvan. Félek kárt tesz magában ,mert hason csúszva küzd ellene. Most már fél ha meglát azonnal előbújik, fúj rám.
Egyébként kinti macskák , udvarhoz vannak szokva, most a kazánházba költöztettük őket, de nagyon rosszul viselik, meg így folyamatosan figyelni se tudom őket.
Varratszedés még nagyon sokára lesz, mit tudok addig tenni?
Ha anélkül jól elvan, akkor miért kínzod ezzel?
Nekem egyik macskám sem türte a gallért, amikor leszedtük, attól kezdve nyugodt volt és teljesen jól gyógyult is. (5 lány és 6 fiú cicáról van szó összesen)
Szívem szerint nem kínoznám vele, csak azt mondta a doki h kell mert szétszedheti a sebet, meg elfertőződhet a nyálától.
De olyan szelíd cicus, most meg már fúj ránk...
És szerintetek kiengedni mikor lehet őket? Mert nem bírják a bezártságot, ülnek az ajtóban lesik a kilincset , és szaladnának ki
Felelősségteljes állattartás!
1: ha már muszáj kint tartanod őket, mert bizonyára atombiztoskerítésed és/vagy kifutód van számukra MOST kénytelen vagy varratszedésig bent tartani őket a LAKÁSBAN mert mindkettőnek kiszakadhat a varrat, elfertőzödhet stb. Figyelni kell és az emberi közelség amúgyis kell nekik, nem azaz állattartás, hogy kib.aszom a kertbe...
2: már nem divat a gallér, gondolom falun laksz...modern mütét utáni ruhácska vagy puha anyaból készült körgallér van, olyan mint egy felfújt úszógumi a nyak körül. De állatpatikának/állatorvosnak tudnia kéne!
Az első, hogy vidd be őket a házba. Nyugodtabbak lesznek, ha ott vagy velük.
A másik, hogy a lányra tényleg mindenképpen kell valami. A macskaruhak jobbak egy fokkal, házilag is tudsz gyártani, ha ràkeresel, de készen is kapható. Tényleg kell, mert viszket neki és szètbonthatja a varratot.
A fiút már elvileg kiengedheted, nála külső nyom gyakorlatilag nincsen, csak a boditas miatt kellett bezàrni. Ha már szépen jár, tud mindent magáról, eszik iszik, akkor szerintem mehet
A lányt meg vidd be a házba mindenképp. Biztos rossz neki bezàrva lenni kint a kazánházban. Az én lányom is kinti, de ivartalanítàs után még kifejezetten örült, hogy fel jöhet az agyamra, velem alhat stb. Vágyott ki, de elviselheto volt.
Vidd be őket magadhoz a lakásba, így tudod figyelni, hogy nyalogatja-e magát.
Ha nem, akkor nem kell rá gallér, de ha igen, akkor is inkább a többiek által már írt ruhával próbálkozz.
Az én lány cicámon nem volt semmi, nem bántotta a sebét, nem lett semmi baja.
Varratszedésig legyenek bent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!