Segítség! Mit tegyünk?
Figyelt kérdés
Az osztálytársamnak van egy nőstény cicája,3 hete ellett meg,5 gyönyörű fekete kiscicát.Nagyon aranyos mamacica volt,gondozta őket,etette őket stb.Viszont 1 hete abbahagyta,egyáltalán nem törődik velük,csak úgy otthagyta őket,azóta nem is megy oda hozzájuk.Addig szépen fejlődtek,de most totál annyira lemaradtak a növésbe,visszamaradottak...Most hívott csak fel,hogy menjek el és nézzem meg őket,mi a teendő.Hááát elég durva a helyzet,az összesnek totál össze volt ragadva a szeme(pedig ilyenkor már látniuk kéne),kicsit soványkák is ,mondjuk az nem olyan vészes, és hemzsegnek a bolháktól.A szemüket leápoltam kamillateával,most mindegyiknek szépen nyitva van a szeme,vittem tejet,felforralva,csepegtettünk a szájukba(rettentő éhesek voltak)de nem sokat,nehogy bajuk legyen.Egy kiscica addigra elhalálozott=( és egy másik meg nagyon szenved,pici tejet neki is adtam,de csak fekszik,meg se mozdul,levegőt is alig vesz=( Én azt mondtam neki,hogy vigye be őket a menhelyre,ott jobb lesz nekik.Mert fél óránként kéne kamillázni a szemüket,és az egy 24 éves fiúnak elég furcsa munka,én meg nem érek rá szintén egész nap erre,habár szívesen megcsinálnám.Ott szerintem rendbe hoznák a kiscicákat...Szerintetek mit kéne csinálni? Jó lenne ez így ? Mert sajnálom őket nagyon... Állatorvos meg most nem rendel nálunk...Kérlek segítsetek!!!2010. jún. 30. 14:31
12/16 A kérdező kommentje:
Köszi a linket...elvileg mi is mindent így csinálunk.
2010. jún. 30. 15:51
13/16 anonim válasza:
menhelyen el pusztul!mivel nem fogják ot több ezer állat között vannak a gondozok és nem hiszem hogy 3 óránként cumiztatni fogják de ha az anya cica szelid de most karmol ,vad és menekül ezek a veszetség jelei ha pedig az akkor rátok is veszélyes sött halálos!ha meg karmol vagy harap avgy valamelyik testtályadal érintkezik ugy hogy a fogát bele vája akkor egyből irány nektek az orvos és ez nem vicc!!!!halál komoly!akkor a kicsiket se fogdosátok csak esetleg gumikesztüvel ha betegek meg ha az anya is beteg akkor plána!nagyon sürgösen kéne állat orvost hívni vagy keresni esetleg vigyétek be a klinikára végülis ottt is aszem el látják!amugy meg mért nem oltaták be a macskájukat ha ki járkál,annyi felelötlen gazda van hogy csak na4nem tudják már felfogni az emberek hogy létezik ivartalanitás is és igy nem kap el semmit a cica mivel a lánymacskákat párzás közbe meg fogják a nyakánál és esetleg mély sebet elytenek rajta és ha a kandúrok verekednek könyen a sebek folytán hordozhatnak veszetségeket meg egyébb betegségeket adhat át a nösténynek és akkor a kölyök is olyan beteg lesz!NEM KÉNE SZAPORITANI OLYAN CILÁT AMELY NINCS OLTVA,SZÜRVE STB...!amugy vannak boltok állatos amelybe külön cica tejet és ahoz üveget+cumit adnak el vegyetek és könyebb lesz.
14/16 anonim válasza:
Az állatorvosnál lehet venni cicák számára kifejlesztett anyatej pótlót...és cumisüvegből itatni őket! Mi is voltunk ilyen helyzteben..és mára a cicák épek és egészségesek!
15/16 A kérdező kommentje:
Elvitték őket állatorvoshoz egy messzebbi helyre tegnap este.A kiscicákat el kellett altatni,mert valami betegségük volt,ami nagyon súlyos volt már.Az anyacica ivartalanításra kerül,eddig is csak azért nem volt ivartalanítva mert benti macska volt és még 1 éves se volt,tehát várni akartak.Na mindegy.Azért nem akarta a kicsinyeket mert tudta valószínűleg,hogy menthetetlenek.Sajnos ez történt.
2010. júl. 1. 15:20
16/16 anonim válasza:
őszinte részvétem...sajnálom hogy ez történt...:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!