Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Segítség! Mit tegyünk?

Segítség! Mit tegyünk?

Figyelt kérdés
Az osztálytársamnak van egy nőstény cicája,3 hete ellett meg,5 gyönyörű fekete kiscicát.Nagyon aranyos mamacica volt,gondozta őket,etette őket stb.Viszont 1 hete abbahagyta,egyáltalán nem törődik velük,csak úgy otthagyta őket,azóta nem is megy oda hozzájuk.Addig szépen fejlődtek,de most totál annyira lemaradtak a növésbe,visszamaradottak...Most hívott csak fel,hogy menjek el és nézzem meg őket,mi a teendő.Hááát elég durva a helyzet,az összesnek totál össze volt ragadva a szeme(pedig ilyenkor már látniuk kéne),kicsit soványkák is ,mondjuk az nem olyan vészes, és hemzsegnek a bolháktól.A szemüket leápoltam kamillateával,most mindegyiknek szépen nyitva van a szeme,vittem tejet,felforralva,csepegtettünk a szájukba(rettentő éhesek voltak)de nem sokat,nehogy bajuk legyen.Egy kiscica addigra elhalálozott=( és egy másik meg nagyon szenved,pici tejet neki is adtam,de csak fekszik,meg se mozdul,levegőt is alig vesz=( Én azt mondtam neki,hogy vigye be őket a menhelyre,ott jobb lesz nekik.Mert fél óránként kéne kamillázni a szemüket,és az egy 24 éves fiúnak elég furcsa munka,én meg nem érek rá szintén egész nap erre,habár szívesen megcsinálnám.Ott szerintem rendbe hoznák a kiscicákat...Szerintetek mit kéne csinálni? Jó lenne ez így ? Mert sajnálom őket nagyon... Állatorvos meg most nem rendel nálunk...Kérlek segítsetek!!!
2010. jún. 30. 14:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

a legjobb tényleg az állatorvos lenne.

amúgy arra kéne rájönni, hogy az anyamacska mért hagyta ott a kicsiket. lehet valami bajuk van, azért nem megy oda hozzájuk, vagy nagyon sokat voltak ott osztálytársadék és ez zavarta az anyamacskát. ha oda viszitek a kicsikhez akkor se megy oda hozzájuk? nem marad ott? szerintem volt valami oka hogy otthagyta őket. menhelyen nem biztos hogy el vállalják őket :S

2010. jún. 30. 14:41
 2/16 anonim válasza:
Nekem is volt 3 kiscicám akik magukra maradtak.2 hétig gondoztam őket.Nekik is beragadt a szemük.Ugyanúgy akmmillateával törölgetttem.De elkaptak valami betegséget és meghaltak.Nézz a neten recepteket.öösszeállíthatsz egy anyatejpótlót.Fecskendővel etesd őket.Törölgesd a feneküket.h üritsenek maguktól.Az annyuk nyalogatni szokta,h székleteljenek.Sok sikert.SZorítok,h életbe maradjanak
2010. jún. 30. 14:45
 3/16 A kérdező kommentje:

a legjobb tényleg az állatorvos lenne.

amúgy arra kéne rájönni, hogy az anyamacska mért hagyta ott a kicsiket. lehet valami bajuk van, azért nem megy oda hozzájuk, vagy nagyon sokat voltak ott osztálytársadék és ez zavarta az anyamacskát. ha oda viszitek a kicsikhez akkor se megy oda hozzájuk? nem marad ott? szerintem volt valami oka hogy otthagyta őket. menhelyen nem biztos hogy el vállalják őket :S

Köszi a választ.Mondom sajnos az állatorvos aki itt rendel,ma nincsen,zárva van valamiért. Igen lehet,hogy bajuk van,mert szarul néznek ki nagyon,de ez attól van hogy elhagyta őket.Nem ők nem piszkálták őket sokat,legalábbis amíg az anyacica ot volt velük,mondtam is nekik h 2 hétig ne is fogják meg őket,nem is tették.Én arra tippelek hogy az anya megint vemhes:S Próbáltuk odatenni őt,de elfutott,ha meg ottfogtuk akkor morgott meg karmolt(pedig szelíd és kedves cica) Nem tudjuk mia baja,de most már az anyamacska se eszi,lehet hogy ő a beteg...? nem tudom mit kéne tenni!

2010. jún. 30. 14:48
 4/16 A kérdező kommentje:
Ja igen azt is próbáltam,hogy törölgettük a feneküket meg az egész testüket simiztem, mint ha az anyjuk mosdatná őket,de olyan kis "bénák",a tejet próbáljuk cseppentővel,el is fogadják valamennyire,de az amlyik nagyon beteg,az abszolút semmit nem csinál.Nem akarom h elpusztuljon,azért gondoltam a menhelyet.
2010. jún. 30. 14:51
 5/16 anonim ***** válasza:

Nem veszett az anyamacska? mert a vadállatok túl szelídek a veszettségtől, de a háziállatok éppen vadak lesznek. Mert írtad hogy fúj-karmol.

Szeged környékén most nagyon sok veszett rókát találtak.

Ha az lenne, akkor vigyázzatok, mert a veszettség 100%-ban halálos. Mármint az embernél, ha nem kap időben ellenszérumot. Amikor már kifejlődött, akkor nem gyógyítható!

2010. jún. 30. 14:54
 6/16 anonim ***** válasza:

első vagyok

szerintem amint rendel az állatorvos, vigyétek el a kicsi és a nagy cicákat is! addig próbáljátok gondozni valahogy őket :S

nem hinném hogy az anyacica vemhes, általában ilyenkor még elhajtják a kandúrokat. :S nem értem mi történhetett :S

2010. jún. 30. 14:54
 7/16 A kérdező kommentje:

Nem tudom hogy veszett e :S Végülis előfordulhat,de nem tudom...Mi sem tudjuk hogy mi .Ja és tudom hogy elvileg el kéne hajtania a kandúrokat,de az oszttársam azt mondja,hogy amikro megkörnyékezték,ráugrott a kandúr,és nem hajtotta el tehát lehet hogy történt más is... Próbálunk állatorvost keresni a közelben,de eddig nem sikerült,egyedül a menhely:S

Félünk,hoy holnapra már nem maradnak meg=(

2010. jún. 30. 15:01
 8/16 anonim ***** válasza:
Próbáld meg egy eldugott helyre vinni a piciket és megmutatni az anyacicának. Hátha ott nyugodtabb lenne.
2010. jún. 30. 15:19
 9/16 anonim ***** válasza:
Mutasd meg az anyamacskát majd orvosnak, a veszettség kizárása miatt, mert azzal nem lehet viccelni. Furcsán viselkedik.
2010. jún. 30. 15:36
 10/16 A kérdező kommentje:
próbáltuk bevinni a földszinti fürdőszobájukba,csináltunk nekik egy kényelmes kis helyet,de az anyacica csak menekül.Bent hagytuk őket de úgy kirohant mint akit kilőttek.Bezártuk,akkor meg kaparta az ajtót,és rohangált fel alá.=(
2010. jún. 30. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!