Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan válasszak e kettő...

Hogyan válasszak e kettő macska között?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem tudom eldönteni hogy brit rövidszőrűt vagy perzsa macskát vegyek! Valaki segítsen már valahogyan eldönteni mert én komolyan megveszem mindkattőt :D a ragdoll macska is szóba jöhet. Valaki segítsen már eldönteni... nem tudom hogyan csak segítsen :D

2019. jan. 29. 09:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
26%
Nem, tudom, én először körbe néznék menhelyen. Ott is van bőven választék, és azt választom amelyik kiválaszt engem.
2019. jan. 29. 09:38
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én az alapján döntenék, hogy melyik macska felel meg az életvitelemnek, ne csak külső alapján válassz. Valamint a szőrük ápolása is más és más.
2019. jan. 29. 09:50
 3/11 anonim ***** válasza:

Én a perzsától félek, olyan fura fejecskéje van:S :D

De nekem a brit rövidszőrű cica mellet a ragdoll volt a másik nagy szerelem, végül mindkettő lett, egyszerre hoztam őket, így együtt nőttek fel kölyökként, nem voltak egyedül sem stb.

Nálam a brit a fiú, a ragdoll a lány, mindkettő nagyon korán ivartalanítva lett, így nem volt semmi ptobléma, se verekedés, szökés stb. Lusta dögöcskék, hízelkedős szobaciccok:)

2019. jan. 29. 10:55
 4/11 hollófernyiges ***** válasza:
48%
Perzsát ne vegyél, az ronda és mindent összeszőröz.
2019. jan. 29. 11:01
 5/11 anonim ***** válasza:
43%

Én is egy gazdátlan, rossz sorsú cicának nyújtanék otthont.Nem vennék pénzért.Ugyanolyan kedves, szeretnivaló egy "sima"házicica is, mint egy tenyésztett fajtatiszta.

Nekem is ilyenek vannak.

2019. jan. 29. 12:47
 6/11 anonim ***** válasza:
61%

Én a sintértelepen jártam így, egy kiscicáért mentem, 4 cica volt a halálsoron, végül két felnőttet hoztam, akik láthatóan nem akarták megenni egymást. Otthon pár napig csak elbújtak, majd elő-elő jöttek, végül két hét alatt megszokták az új helyüket és azóta nagyon aranyosak meg minden:) Egyik 5 másik 7 éves volt, mikor elhoztam őket, azóta hoztam még egy párost, ők is hasonló korúak.

Szóval kölyköt is tudsz hozni, de én inkább őket hoztam:)

2019. jan. 29. 14:51
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Abszolút támogatom a nehéz sorsú cicák befogadását, de ha valaki kimondottan egy fajtiszta a macskát szeretne, azzal sincs semmi gond, ha megbízható helyről, tenyésztőtől vásárolja.

Én a britet választanám, de nyilván neked kell meghoznod a végső döntést, attól függően melyik cica illik jobban hozzád.

2019. jan. 29. 16:16
 8/11 anonim ***** válasza:

Nekem ragdollom van. Nagyon nehéz a szőrével. Rettenetesen vedlik, hiába fésülöm minden nap. Vágni kell belőle a csomókat. A sötét színű ruháknak búcsút lehet mondani egy ragdoll mellett, ellenben a porszívó minden napi baráttá válik :D A természete nyugis, egyedül lenni nagyon utál, ha elmegyünk valahová a párommal, akkor az ajtóban alszik, amikor betesszük a kulcsot a zárba már nyivákol. Ha elmegyünk otthonról egy falatot sem eszik. :(

Az ölben levést és a fésülést gyűlöli. Sosem lehet ölbe venni. A simogatást viszont szereti, követeli.

Perzsa macskám is volt, szegényke meghalt 2 éve :( Az ő szőrével milliószor könnyebb volt. Egyrészt, mert jobban tűrte a fésülést másrészt, mert nem vedlett annyira. A perzsámnak csak a nyakán csomósodott a szőr, mert ivásnál mindig belelógott a vízbe :) Sokkal nyugisabb volt, mint a ragdollom és imádott ölben lenni. Ha ölben vettem azonnal dorombolt és becsukta a szemét. Ha leültem azonnal jött az ölembe. Bárhová lehetett cipelni, mert ölben elvolt.

Nem tudom ez mennyire fajtajellemző, de a perzsám nagyon óvatosan bánt mindennel, az asztalra is felengedtem, mert semmit sem lökött le. A ragdollom meg olyan, mint a tank xD majdnem 7 kilós, hatalmas, gyönyörű kék szemei vannak, olyan ártatlanul tud nézni! :)

Kinézet alapján én tuti a ragdollt választanám, úgy néz ki, mintha valami plüssmacska lenne. A perzsák valóban nem túl bájosak. Én mindekttő fajtát elsősorban a természete miatt választottam. A ragdoll miatt csalódott voltam, mert elvileg szeretnek ölben lenni, de az enyém utál :( Gyerek mellé viszont ideálisabb, mint a perzsa, mert nagyon játékosak. A párom szokott neki párnából-takaróból játszóteret építeni :D A ragdollok nagyon vicces, kicsavarodott pózokban képesek aludni, mintha nem lenne csontuk. Nagyon viccesek. :)

A brit cicákról túl sok tapasztalatom nincsen. Elvileg ragaszkodóak, intelligensek és nem is vedlenek annyit. Én azért nem választottam brit cicát, mert itthonról dolgozom és nagyon rossz a nap nagy részében egyedül. Úgyhogy olyan cicát akartam, ami nagyon emberközpontú, de nyugis, elvan kis panelban is. Valahol azt olvastam, hogy a brit cicák nem szeretik ha emelgetik őket. De lehet nem így van, nem tudom. Ez biztosan cicafüggő is, hogy mennyire bírják az egyedüllétet és mennyire van igényük babusgatásra. Hiszen elvileg a ragdollok is imádják az ölbenlevést, az enyém mégis utálja :S

2019. jan. 29. 16:44
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a választ! Valószínűleg el fogok menni és személyesen megnézni párat de nehéz lesz nem a perzsát választani igazából mert az (véleményem szerint) egyszerűen gyönyörű és megfelelnek a tulajdonságai is :) de meglátjuk majd.
2019. jan. 29. 17:18
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

A legfontosabb nem is a külső, hanem az, amit már leírtak előttem is, a cica habitusa. Mennyi időt tudsz vele tölteni naponta, mennyi kapacitásod van a bundája ápolására? Inkább aktívabb, játékosabb, vagy nyugodtabb, ölben dorombolós cicát tudnál elképzelni? Matrica-cica vagy független típus a szimpatikusabb?

Nekünk ragdollunk van, nem igazán szeret ölben lenni (kézben annál inkább), a fésülést szereti egy darabig (néha dorombol is a fésűnek, kefének), de sajnos nagyon hullik és csomósodik a szőre. Amúgy egy tünemény, mindig ott van, ahol mi, okos, gyengéd, puha, óvatos, "bútorkímélő", simulékony álomcicus, és ahogy nyifog, vagy néz a nagy kék szemével, hát egy kis csoda :).

Brit cicával és fajtatiszta perzsával nincs tapasztalatunk, de a britről azt olvastam, tartózkodóbb, de nyugis, kedves cica. A perzsa állítólag csak ránézésre mufurc pofijú, amúgy kedves, békés cicc. Ettől függetlenül minden cicus külön egyéniség, adott esetben a jellemük, habitusuk simán eltérhet a "fajtaátlagtól".

A soraidból úgy tűnik, a perzsa cica felé hajlasz. :) Akkor viszont hallgass a szívedre! Vedd fel a kapcsolatot egy-két perzsacica-tenyésztővel, és mondd el, mik lennének az elképzeléseid, milyen cicust szeretnél jellemben, színben. Viszont arra vigyázz, hogy a nagyon lapos pofijú perzsa cicáknál légzési és egyéb egészségügyi problémák léphetnek fel(pl lyukak a koponyán, krónikus fájdalom, idegrendszeri problémák), így kiemelten fontos, hogy megbízható tenyésztőt keress, és ne szaporítótól vedd "óccsóért". A perzsán "belül" ajánlanám a csincsilla perzsát, az ő pofijuk valamivel kevésbé lapos, de pont emiatt talán valamivel jobbak a génjeik, egészségük is, ráadásul álomszépek. Piciként olyanok, mint az élő vattacukor :)

Boldog cicásodást!

2019. jan. 29. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!