Több macskások! Hogyan etetitek a cicáitokat? Mivel és milyen ütemben?
Nekem 2 macsekom van. A kandúr 5,5 kg, a nőstény 2,5. A lány rendszeresen kitúrta a kaja elől a másikat, mert habzsol (szó szerint zabál), amíg a kandúr csak csipeget és kevesebbet eszik, de inkább többször.
Reggel kapnak tápot (én nem nagyom kint, mert a lány már gurulna, adsig eszik amíg van, komolyan hányásig tudna enni). Akkor szépen megeszik mindketten. Este pedig vagy főtt husit, vagy konzervet esznek. Akkor a kandúrt beviszem a szobába és megvárom amíg megeszi az egészet (1-1,5 óra). Ha kész van, akkor felviszem a lányt is kajálni. :D
Csak így tudtam megoldani, különben az egyik már éhen halt volna. :D
Nekem négy felnőtt, kijárós macsekom van. Nálunk is van hierarchia, de én nem bonyolítom agyon az etetést. Reggel kapnak konzervet, szép sorban (néha többen egyszerre) esznek mindannyian. Általában figyelem, hogy az utolsó is egyen. Délután kapnak szárazat, esetleg ha megmaradt a konzervből, azt is kirakom nekik. A száraz elég jó fajta, magas hústartalmú táp, ebből ismét annyit kapnak, hogy mindegyik jól tudjon lakni. Etetésidőben nagyon ritka, hogy valamelyik ne jönne oda enni, már alig várják. De ha épp nincs ott valamelyik, akkor is kint hagyom a maradék szárazat, és reggelig elfogyasztják. Egyikük se sovány, kettő most elég jó húsban van, de nyárra mindig lefogynak "csinosra". Mindannyian tudják, mennyi kaja elég nekik, nem kell félnem, hogy hányásig eszik magukat. Néha kapnak kiegészítésképpen csirkemájat, csirkehúst vagy zúzát, de nem minden nap és nem sokat, ezt próbálom úgy adni nekik, hogy mindegyik egyen egy kicsit. Amelyik már kapott, kirakom a házból, hogy a többi is tudjon enni.
Érdekesség, hogy a ranglétra szerint utolsó cicám, ha kap májat vagy húst, mindenkit elzavar és morogva eszik, a többiek meg nézik :) Ilyenkor utolsóból lesz az első :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!