Több macskások! Hogyan etetitek a cicáitokat? Mivel és milyen ütemben?
Én annyit tudok segíteni,hogy reggel este kapjanak tápot vagy kajamaradékot, a macskabiztos kerítés szerintem hülyeség (legalább is ha a macska miatt van),mert a macska így is úgy is megoldja,hogy elmenjen ha el akar. A tálkákkal pedig kapcsolatban mivel 3 macska van 4 tál legyen a ház legtöbb pontján,egymás mellé a konyhában legfeljebb kis időre hagyd,mert ha nem leszel otthon komolyabb kárt is tehetnek egymásban.
Remélem segítettem!
Rendszert úgy tudsz bele tenni, ha te irányítod az egészet. Azaz, ha nálatok a kicsit vegzálják, a kicsinek nem jut kaja, akkor a kicsi kapjon először enni úgy, hogy megfogod a macskát és odarakod a tál elé. Ha már eszik, akkor továbbmehetsz a következő táljához, azt is ugyanígy.
A kutyáknál a dominancia a lényeg, de itt muszáj vagy a leggyengébbel kezdeni, ha nem akarod, hogy éhen maradjon. Nem kell egész este ott állnod, a nedveset azért néhány perc alatt betömik, legalábbis itt. :) A szárazon meg, ha mindig kint van, könnyebben megosztoznak.
A folyamatos nasin mindenképp jó lenne változtatni, az nem normális, hogyha nem adsz, belemásznak a tányérba. Mondjuk pont emiatt az éhenmaradáson sem kell aggódnod annyira, ha el is lopkodják a vacsit. :)
Egyébként ez különböző igényű cicáknál így megy, ha biztos akarsz lenni benne, hogy melyik mit evett, akkor kvázi mellettük kell állni.
Korábbi válaszra meg ne hallgass, kifejezetten öröm olvasni, hogy van, aki megfelelően gondoskodik a kijárós cicák biztonságáról!
Nekem most két hasonló korú macskám van, de itt is volt olyan probléma, hogy lehet, hogy az egyik kétszer evett:S
Én a dominánsabbnak adok először, a másiknak utána, mert ha a dominánsabb már eszik, akkor nem érdekli a másik kajája, pedig egymás mellett vannak a tányérok (illetve, lehet, hogy így azonnal leveszi, hogy a másik ugyanazt kapja, amit ő).
Korábban, ha bele akart "pofátlankodni" a másik táljába, sosem hagytam. Megtanulta, hogy békén kell hagyni a másikat. Most már csak azt eszi meg, amit a másik esetleg meghagyott. (Ő sokkal nagyobb (nem kövér, csak nagyobb termetű), ivartalanított kandúr, a másik kisebb, ivartalanított nőstény.)
Régebben, amikor három különféle korú macskám volt (legidősebb ivartalanított kandúr, egy éves és egész pici nőstények), én akkor is együtt adtam nekik enni, épp azért, hogy a nagy megtanulja, a másik kettőt is békén kell hagyni.
Az evés rendszertelensége a te hibád. Mi reggel és este adunk, szárazat sem hagyunk elől. Amikor kijárós macskánk volt, evésidőben behívtam, akkor is benn etettem. Nagyon hamar megtanulta, mikor "érdemes" itthon lenni:D A mostaniak csak bentiek, nincs probléma, de ha nálad a kertben maradnak, nálad sincs.
És de, ebből a szempontból ugyanúgy kezeld, mint a kutyát! Mi az, hogy "belemászik" a tányérodba? NE hagyd! És külön akkor sem adnék, amikor ki akarják hisztizni! Legyél következetes!
#9. Szoktam ezt csinálni, szerencsére itthon dolgozom, sokat vagyok velük. Az egy éves a leginkább kommunikatív, és ő a legragaszkodóbb hozzám. Ő sokszor már inkább akkor jön oda enni, ha a másik befejezte, vagy azt csinálja, hogy rám néz ott vagyok -e mellette, meg körül néz hogy hol a másik kettő és úgy eszik. Mindegyik mentett cica, és sajnálom őket, megértem, hogy nehezen fogadják el egymást, mivel nem egyszerre kerültek ide. Először az "öreg" volt egykeként és azt hitte ő a világ közepe. Aztán tavaly előtt a Jézuska hozta a most egy évest menhelyről kölyökként, persze akkor körülötte forgott minden. Neki én vagyok az anyukája máig is. Az idősebb nagy nehezen bele törődött. Aztán Tavaly tavasszal találtuk a legkisebbet az erdőben. No ezt már az előző kettő már kicsit nehezményezte, de azért a két fiatal elvannak egymással.
Kerítésen nem kell aggódni, nem mennek ezek sehova, ha nyitva lenne akkor sem. Inkább benti macskának mondhatóak, nap közben kimennek pár órára játszani, de zömében bent vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!