Megérné macskát tenyészteni?
long story short: nem éri meg.
Össze vissza állatkínzó módon szaporítani, úgy esetleg megéri, de az még csak feltételezni sem akarom.
Vicces vagy, kérdező. Neked egy idea él a fejedben a tenyésztésről, egy álomkép, és mindenki dögöljön meg aki visszahoz téged a valóságba.
Micsoda indulatok...
Ilyen labilis természettel azt mondom, akkor sem kéne állatokkal foglalkoznod, ha mondjuk valami milliárdos lennél, és a pénz nem lenne akadály eme költséges hobbi űzésére.
Én is macskatenyésztő vagyok, és nem éri meg. Több éve csinálom (4), és még csak a befektetett összeg 3/4-e jött vissza.
Ebből akkor se tudnál megélni, ha akarnál.
Folyamatosan költeni kell a macskákra, a felszerelésre, a tesztekre, a kölykökre, rengeteg időt igényelnek, őket is vinni kell az állatorvoshoz.
Én azért csinálom, mert szeretem, és vannak céljaim ezzel kapcsolatban, ami NEM a megélhetés.
És hiába mondtad, hogy nem kérsz olyan válaszokat, a valóság tényleg az, hogy NE akarj tenyészteni, ha a nyereség érdekel.
Azért érdekel a nyereség merthogy valamiből élni is kell!
Persze arra nem is számítottam hogy meggazdagodok belőle sőt nem is ez a célom hanem pl:havonta a megélhetésre elég mert csinálni szeretém de nekik rengeteg időre van szükségük és ez munka mellett lehetetlen
Nem lehetetlen, pont ezt mondjuk.
De még egyszer utoljára: a "rendes" tenyésztők is dolgoznak mellette, vagy napi 8 órában (és igen, utána hordják dokihoz, kozmetikushoz, bárhova az állatokat, utána foglalkoznak velük - mint bárki, aki egy vagy több állatot tart otthon), vagy esetleg egyéni vállalkozóként, cégben, home officeban. A lényeg, hogy dolgoznak.
A tenyésztésből NEM LEHET MEGÉLNI. Ennél egyszerűbben nem lehet leírni.
De tudod mit? Ne higgy a gyk népének, válassz egy fajtát, ami tetszik, és írj egy tenyésztőnek. Fészen a többség fent van. Mondd el, hogy ilyen terveid vannak. Ugyanezt fogja mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!