Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi a véleményetek a biztonsági...

Mi a véleményetek a biztonsági záras macskanyakörvről? Megbízható, kinti cicának?

Figyelt kérdés

Ez egy egészen jó márka, Red Dingó, és 2 kg. terhelésnél kapcsol ki, az én cicám 4,3 kg.

Mostanában többet csavarog, és szeretnék rá egy telefonszámmal ellátott bilétát tenni. Félek picit, nehogy fenn akadjon valahol, bár írtam az eladónak, hogy megbízható-e ez a nyakörv és azt mondta, hogy kinti cica könnyen el is tudja hagyni, tehát elég könnyen oldódik, ezek szerint.

Köszi előre is!

2018. nov. 18. 14:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nekem az a tapasztalatom, hogy a cica 2 hetente elhagyta. Egyszer hívta fel a megtaláló a telefonszámot, és adta vissza a nyakörvet. Amúgy simán csak elveszett. Mindig új nyakörv, új biléta kellett.

Én meguntam. Aztán jött a kullancsot hazahordós időszak, aminek a foresto nyakörv vetett véget. Most azon van a biléta, ezt nem tudja elhagyni. (Bár elvileg ez is önkioldós, de szerintem nem.)

2018. nov. 18. 14:50
 2/12 A kérdező kommentje:

Szia, köszi a választ.

Megkérdezhetem, milyen márkájúakat próbáltál?

Hm... a foreston én is gondolkodom, majd tavasszal szerettem volna neki venni. Én is úgy tudtam, hogy az is önkioldós, így most nem is tudom, rá merném-e azt adni, ha nem nyílik ki... Te nem félsz, hogy fenn akad valahol?

2018. nov. 18. 15:00
 3/12 anonim ***** válasza:
Engem is érdekelne milyen opciók vannak. Van olyan is, aminek egy kis része gumis és nyúlik, így állítólag kitud belőle bújni ha elakad. De én ebben sem bízok, mert ha bepánikol, nem biztos hogy lesz lélekjelenléte a megfelelő irányba húzni a fejét.
2018. nov. 18. 15:01
 4/12 A kérdező kommentje:
Hm, igen... :/
2018. nov. 18. 15:12
 5/12 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Szerintem nagyobb eséllyel támadja meg másik macska vagy üti el autó, mint hogy fennakad egy ágon. Szóval pomt emiatt nem aggódom. Ha már kint van, sok veszély fenyegeti. De bilétával (és chippel) ellátva legalább tudnak értesíteni, ha gond van. A kullancsos időszak amúgy januárban volt, szóval én non stop rajta hagyom a forestot, nem várom meg a tavaszt.
2018. nov. 18. 18:23
 6/12 anonim ***** válasza:
Trixie nyakörveket vettem anno.
2018. nov. 18. 18:24
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Igen, én most tavaszig spot-ot tervezek használni, de a foresto gazdaságosabbnak tűnik nekem, ezért akarok majd arra váltani.

Tök érdekes egyébként, hogy a Trixie-t ilyen könnyen elhagyta, valahogy azt hittem, hogy az nem is nyílik ki könnyen. Nem tudom, miért gondoltam.

Hát, nem tudom, akkor lehet, hogy teszünk egy próbát, remélem, hogy nem fog fenn akadni sehol.

2018. nov. 18. 19:11
 8/12 A kérdező kommentje:
Egyébként, amit most veszek majd neki az fényvisszaverős, mert én is féltem őt az autóktól, remélem esetleg az is segít kicsit, hogy láthatóbb lesz.
2018. nov. 18. 19:13
 9/12 anonim ***** válasza:

Fressnapfban vettem ezer forintos fényvisszaverős cicanyakörvet. Biztonsági csatos. Egyet hagyott el kicsinek, amit később (4 hónap) a szomszéd visszaadott.

Nekünk bejött. Már masszirol látni a cicát sötétben. Főleg hogy kint szokott várni az ajtóban.

2018. nov. 19. 16:26
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2018. nov. 19. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!