Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Beteg lehet a cicám?

Beteg lehet a cicám?

Figyelt kérdés

Tegnap óta furcsán viselkedik, de lehet már előtte is volt valami...Általában leszokott kísérni a buszmegállóba, de már napok óta nem jött utánam, tegnap is mikor megsimiztem gyorsan, vártam hogy utánam jöjjön (hogy aztán majd visszakergessem, nehogy elüssék... :) ) de nem jött, csak feküdt egy helyben...mivel siettem ezért nem figyeltem meg jobban mi baja de most már aggódom...

Amikor hazajövök, általában mindig az ölembe ugrik, dorombol, hízeleg de most a szekrényben találtam rá, ott aludt. Kivettem, és olyan könnyűnek tűnt, meg furán is tartotta magát. Aztán az ölembe raktam, simizni akartam de rám morgott....ilyet még sosem csinált..:(

Aztán visszamászott a szekrénybe de ilyen nagyon lassan, mintha fájna valamije vagy nem is tudom...

Gondoltam a kajára biztos ugrani fog, hivogattam, nem jött. Odatartottam az orra elé a szalámit, erre elfordította a fejét...

Máskor úgy rohanja le a lábamat és karmolja hogy adjak már enni....

Most is ha odamegyek megnézni mi van vele, csak bámul engem, mintha szomorú lenne vagy nem is tudom....Félek valami baja van :(

2018. nov. 9. 07:33
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen orvoshoz kell vinni!
2018. nov. 9. 10:14
 12/24 anonim ***** válasza:
37%
Kezdjük azzal, hogy én meg sem engedném, hogy így csatangoljon. Az enyéim csak a kertekben járnak, ha elmegyek itthonról, a lakásban a helyük. Megeshet, hogy érte valami sokk. Mint már írtam csak a kertekben járnak, úttesten soha, de volt már olyan, hogy egy több órás kint lét után az egyik nagyon bújt és nem akart kimenni két napig sem. Tehát valami megijeszthette.
2018. nov. 9. 10:30
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy cica nem eszik, akkor nagyon komoly baj van! Állatorvos minél hamarabb!
2018. nov. 9. 10:32
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Istenem csak nem tudok elmenni ez a kérdés mellett, pláne a kulcsszavaid... :(

Remélem azért nem írsz, mert a dokinál vagytok!

Eszembe jut anyám mindig morcos és távolságtartó macskája, egyszer amikor lementem, anyám panaszkodott hogy furán viselkedik, felvettem és csak lógott a kezemben... ahogy írtad, olyan könnyűnek tűnt és fura volt. Megfogtam a kis fülét és égetett, azzal a lendülettel tettem is be a kocsiba. Valami fertőzése volt neki, hetekig antibiot meg lázcsillapítót kapott, de velem szemben azóta is olyan, mintha kicserélték volna, bújik hozzám és ugrik az ölembe. Hálás, amiért segítettem... kérlek, ne nézd el, ahogy szenved szerencsétlen állat :(

2018. nov. 9. 10:45
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha állandóan elbújik és még a kaja se érdekli, az nem túl jó jel. Irány a doki azonnal!

Jobbulást a cicának!

2018. nov. 9. 11:47
 16/24 anonim ***** válasza:
31%
Szerintem troll. Épeszű ember nincs, aki a felvázolt körülmények fennállása esetén képes ezt a kérdést egyáltalán feltenni.
2018. nov. 9. 13:12
 17/24 anonim ***** válasza:
84%

Utolsó, simán lehet szó kamasz gyerekről is akár, aki most suliban ül, és azért nem válaszol. Akinek a szülők nem ugranak rögtön, ha azt mondja, hogy valami nem jó a macskával.

Vagy lehet fiatal felnőtt, tapasztalatlan állattartó is. Ha otthonról nem hozott megfelelő kisállattartási kultúrát (mert sose volt, mert szülők nem szeretik, mert vidéken a macska más, akármi), ugyanúgy nem feltétlenül tudja értelmezni kedvence reakcióit.

Az dicséretes, hogy eszébe jutott kérdezni, még ha rosszul is tette, hogy nem reagált rögtön az állat jelzéseire. Kamut kiáltani nem segít sem neki, sem a macskának. Ha máshol nem tanulta meg, hát azért válaszolunk mi, hogy értse és lássa, amit kell. Ha a sok válasz után eljut orvoshoz a cica (legyen bármi oka, hogy magától ez nem merült fel), már megérte.

2018. nov. 9. 13:24
 18/24 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Bocsi hogy nem reagàltam, egyrèszt nem itt èlem az èletem ( :) ) màsrèszt aludtam (èjszakai műszakban dolgozom), harmadrèszt màr elvittem àllatorvoshoz mèg reggel. Elüthette egy autò, az egyik hàtsò làba eltört. Kapott gyògyyszert, lehetett volna màst is de màsra (műtètre) nincs pènzem.

Azèrt reagàlnèk itt egyes kommentekre.

Ez az első cicàm èletemben, kapott mindenfèle oltàst, ivartalanìtva van, 8 hònapos koràig benti cica volt, a legjobb macskakajàt kapja ami csak kitelik a fizetèsemből, szeretgetem, vele alszom, szòval nekem egyik pharaszt se mondja hogy felelőtlen vagyok meg nem valò nekem cica, csak mert nem tudtam egyből mi baja lehet! Dolgoztam itt egyesekkel ellentètben, szòval nem èrtem rà vele foglalkozni hamarabb. De minden tőlem telhetőt megtettem.

Szharom le ki szerint hülyesèg kiengedni, ez egy macska, önàllò ès független lèny, amìg benti cica volt, folyton szomorùan nèzett ki az ablakon ès alig vàrta a sètàt (igen, pòràzon sètàltattam), ràadàsul nincs neki tàrsa, egyedül èlek, csak jobb kedvű lett miòta kijàrkàl. ès ìgy melòbòl nem arra jövök haza hogy unalmàban szètszedte a lakàst.

Nem egy kamasz vagyok ès nem is egy troll, segìtsèget bàrki kèrhet ha nem biztos a dolgàban, mègis mire valò a gyakori kèrdèsek ha nem erre? Ti minek jàrtok ide irogatni ha nem ezèrt?

Most kicsit felhùztam magam itt egyes kommenteken. A többieknek viszont köszi a vàlaszt.

2018. nov. 9. 15:32
 19/24 anonim ***** válasza:
41%

Kérdező, én feltennék egy kérdést. Kérlek, ne vedd támadásnak, válaszolni se feltétlenül kell, csak gondold végig a dolgot.

Tényleg úgy gondolod, hogy a cicádnak jobb kijárósként? Még most is, hogy nézned kell, hogy fájdalmai vannak?

Mi lesz, ha legközelebb nem csak a lába törik el, ha autó elé kerül?

2018. nov. 9. 16:29
 20/24 A kérdező kommentje:

Őszintèn? Szerintem ez a "jobb a cicànak bent" duma csak a gazdàknak jò. Bent tartod, nehogy valami baja essen ès egyedül hagyjon tèged. Ez a te megnyugtatàsodèrt van, nem a cicàèrt. Tudom jòl hogy sokkal biztonsàgosabb neki bent, ès èn 8 hònapig tartottam is magam ehhez. De aztàn mikor 1x kiszökött ès sokkal jobb kedvű lett utàna, belàttam hogy ha a cica szemszögéből nèzem akkor sokkal jobb neki ha kimehet nèha pòràz nèlkül is, megkapja a szabadsàgot ami jàr neki. Mint mondtam, a macska egy önàllò ès független lèny. Tudom most èn leszek a huu de rossz gazdi meg igen tudom nekem nem valò macska...:) De nem izgat.Èn nem fogom nèzni a cica magànyosan könnyes tekintetèt hogy ő mièrt van bezàrva a hàzba ès mièrt nem màszhat fàra ès kommunikàlhat màs macskàkkal...:)

Nekem ez kicsit olyan mintha egy szülő nem engednè többet biciklizni a gyerekèt csak mert az elesett ès megsèrült...

Tèmàt itt lezàrom. Esetleg mèg az èrdekelne (bàr tudom normàlis kommentre ùgysem szàmìthatok) hogy mivel enyhìthetnèm a fàjdalmàt a gyògyszeren kìvül?

2018. nov. 9. 20:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!