Tényleg szabad a macskáknak nyers tojást adni? Ha igen, milyen gyakran?
Figyelt kérdés
Olvastam valahol, és most első alkalommal kipróbáltam. Felvertem a tojást, és egy kis cicatejet is öntöttem bele, hogy könnyebben lafatyolható legyen, egyenesen imádták. Kettő felnőtt, az egyik még kicsi, 10 hetes kb. A kicsi kinyalta a tálat is.2018. júl. 23. 13:30
1/12 anonim válasza:
Szia én hónaponta 1x szoktam adni az enyémnek többször szerintem nem kéne.
2/12 anonim válasza:
Én adom nekik főve és nyersen is. Imádják.
3/12 anonim válasza:
" Ha a macska nyers tojást eszik, két problémája lehet. Az egyik az ételmérgezés a tojás által terjesztet Szalmonella vagy E. coli baktériumtól. A másik, hogy a nyers tojásban lévő avidin nevű enzim befolyásolja a B-vitamin családba tartozó biotin felszívódását.
A B-vitamin hiánya a macskánál bőr-, és szőr problémákat okozhat. A szalmonella és az E. coli, illetve az avidin támadását ki lehet védeni, ha megsütöd vagy megfőzöd a tojást, mielőtt a kedvencednek adnád."
4/12 anonim válasza:
Ha abból indulok ki,hogy a macskák minden további nélkül kifosztanak egy madárfészket akár csak a tojásokért is,akkor valószínűleg lehet,csak nem nagy mennyiségben. És persze nem a tescosat,hanem piacról vagy valahonnan megbízható házi tojást.
5/12 anonim válasza:
Heti 1 nél többet ne kapjanak nyersen. Az avidin komplexet kepez a biotinnal és így biotinhiány alakulhat ki.
6/12 anonim válasza:
A vad ösztön bennük van . Mindent megesznek ha kinti macskák azt is amit nem kedvelnek ha idegen helyre mennek ,mert a riválisok elől felzabálják ... A főzés sütés felesleges , vadonban nyersen esznek .
7/12 A kérdező kommentje:
Na most a szalmonella az amitől a legkevésbé aggódok, én rendszeresen eszek 3 perces tojást reggelire és a lágytojás evést nem én találtam fel. Tésztát is ritkán keverek úgy, hogy ne kóstoljam meg, kivéve mikor terhes voltam. Egyéb más okokra voltam kíváncsi, hogy ajánlott-e vagy nem ajánlott cicáknak. Mindig friss tojást veszek, és nem őrizgetem hónapokig.
2018. júl. 23. 14:05
8/12 anonim válasza:
Ha ritkán kap valószínű nem lesz baja, de egyértelműen jobb neki ha nem nyers. Akkor viszont miért adnád a veszélyesebb módon?
9/12 A kérdező kommentje:
Sütve még nem próbáltam, de főzve már adtam nekik falatot, arra úgy néztek, mint tyúk a piros kukoricára. Talán mert a természetüknél fogva jobban ízlik nekik nyersen.
2018. júl. 23. 15:02
10/12 anonim válasza:
a macskák ritkán allergiásak bármire,és szinte akármit megemésztenek. kis mennyiségben akármit adhatsz neki. talán csokit ne,bár úgy tudom,hogy az csak a kutyáknak mérgező,a macska le tudja bontani,a mi macskáink ettek már fehércsokit,semmi bajuk nem lett tőle,mondjuk megijedtem először,de a ciccet nem zavarta. ettek már chipset,uborkát,nyers zöldséget,joghurtot,mindenbe beleesznek ha kinthagyod. van olyan növény ami mérgező rájuk,azzal vigyázni kell pl. paradicsom levele,mikulásvirág,szobai fikuszok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!