Hogy is van a macska ivartalanítás?
Annyira megértelek, nekem mindig lelkiismeret furdalásom van, ha viszek egy cicát ivartalanítani, de mindig azzal nyugtatom magam, hogy ez az egyik legjobb dolog, amit értük tehetek, hogy hosszú boldog életük legyen.
Nekünk van négy benti cicánk, illetve mivel nincs az udvaron kutyánk, a szomszéd két lánycicája nálunk ellett tavaly, de a kicsik persze nem kellettek senkinek, szóval maradtak, plusz a szomszéd kandúrja is inkább nálunk lakik már (a szomszéd szerint a macska majd fog magának egeret, ha éhes -.-).
Szóval van kint 9 cicánk, akik igazából nem a mieink, de mi etetjük, oltatjuk és ivartalaníttatuk is őket.
Ennyi macsek ivartalanítása után ki merem jelenteni, hogy ez nekik kb. semmi. 12 órával a műtét előtt koplalás van, szurival altatnak, fiúk 20 perc alatt készen voltak, a lányoknak kellett kb. 45 perc. Én a délelőtti műtéteket szeretem jobban, mert este alszanak úgyis, akkor nincs kunyera kajáért. Műtét után max 1-2 órával már ébren vannak, de kábák, szóval pár órát még nem árt a dobozban tartani őket, mert hiába felébrednek, nagyon hamar visszaalszanak. Ha délelőtt műttetsz, estére még mindig picit kábák lesznek, de már nem nagyon, reggelre meg egyáltalán semmi bajuk nem lesz, és már el is felejtették a műtétet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!