Miért ilyen vékonyak a macskáim? (Ivartalanított kanok. ) Mit lehet tenni?
Van két ivartalanított kan macskám. Kb. fél éves korukban lettek ivartalanítva. Sokszor és sokat adok nekik enni,igyekszem változatosan táplálni őket,mégis nagyon vékonyak...
Adok nekik csirkehúst,konzervet,száraztápot,nyers tojást,vitaminos granulátumot (ilyen tubusba van,vitaminos "krém"/paszta).
Általában tiszta csapvizet adok nekik inni,néha napján vízzel higgított tejet kapnak.
Most jelenleg 4-5 évesek,nincs ki a bordájuk,szóval nem kiéheztetett szintű vékonyak... :D
Úgy tudom,hogy az ivartalanított cicusok inkább hízékonyak,hát nálunk ez pont fordítva van...
Orvos nem tudja mitől lehet.
Egyébként egészséges cicusok,nincs baj a közérzetükkel,esznek rendesen,csak nem eleget...
Próbálkoztam már különféle vitamincseppekkel,de egyik sem jött be igazán. :/
(Béres cseppeket is adtam már nekik,természetesen az állati változatban.)
Egyébként megfigyeltem,hogy sűrűen esznek füvet...lehet,hogy rosszgyomrúak és azért ilyen vékonyak? Összefüggésben lehet a kettő?
(Nem szoktam rájukerőltetni a kaját,meg nincs gyomorrontásuk,mégis mostanában sokszor esznek füvet :/)
Konkrétan milyen tápot, konzervet esznek, és miből mennyit?
Nyers tojást max. havi egyet szabad adni, magas A vitamin tartalma miatt.
Kaphatnak még nyers csirkehúst, csirkeszívet, marhahúst, kevés túrót, tejfölt is.
Féreghajtó 3 havonta.
Amúgy ha egészségesek, jól érzik magukat, és normális minőségű tápot kapnak, akkor nem kell aggódni.
Mindig ilyen vékonyak? Csak lakásban vannak?
Nálam másfél éve van egy mentett cica, ivartalanított kandúr, kijárós. Télen a nap nagy részét a lakásban töltötte, akkor olyan kis husi volt:) De most nagyon sokat csavarog, egész nap kint akar lenni.
Nyúlhúst és szarvast eszik, a vöröshús kifejezetten nagy tápértékkel rendelkezik, a legtöbb állat hízik tőle, az enyém viszont így is nagyon kukactestű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!