Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy is van a macska ivartalan...

Hogy is van a macska ivartalanítás?

Figyelt kérdés
Még nincs macskám , de már közeleg az idő hogy lesz,szeretnék addig egy kis tudást összeszedni.Természetesen a neten is szoktam utána olvasni, de néhány dologot még nem tudtam meg,még minden oldalt nem tudtam elolvasni. Ivartalanitáskor hogyan altatják el a macskát? injekcióval?-vagy valamit belélegeztetnek vele? Körülbelűl mennyi idő a műtét? Mikor tér szegény magához? Mikor lesz ugyanolyan eleven,ugyan olyan jó a hangulata mint műtét elött? A you tube-on van videó a műtétről, de nem merem megnézni.

2018. jún. 28. 12:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát attól is függ, hogy fiú vagy lánycica. Nekem a kandúr már tök hamar magához tért, ugyanolyan volt, mint előtte. A lánycicám sokára ébredt és egész éjjel dülöngélt még, úgy virrasztottam vele. De másnap már neki sem volt semmi baja. Injekcióval altatták őket.
2018. jún. 28. 12:53
 2/13 anonim válasza:
72%

gondolom injekció de szerintem nem annyira számít, másnap pedig már csak a "sebtapasza" jelzi hogy műtétje volt, amit néha megpróbálnak leszedni.

Egyébként ilyenkor a lakásban kell lennie, úgyhogy arról is gondoskodj (alom, egy karton a tál alá)

2018. jún. 28. 12:55
 3/13 anonim ***** válasza:
80%
Nem tudom, hogy mindenhol így csinálják-e, nekem a nőstény cicám karján meg a hadának egy részén a szőrt leborotválták, karjánál beadták az injekciót, nagyjából 1.5 óra alatt lezajlott a műtét, kicsit kába volt mikor kijött és aznap még sokat aludt, de rákövetkező vagy azt követő napon már minden teljesen rendben volt és boldogan játszott :)
2018. jún. 28. 12:56
 4/13 A kérdező kommentje:
És a műtét alatt a gazdi is bennt van?-Ó én elájúlnék, vagy végig sírnék.
2018. jún. 28. 13:00
 5/13 anonim ***** válasza:
87%
Nem minden doki engedi meg,hogy bent legyen a gazdi,de ha igen csak akkor kell ha akarod.
2018. jún. 28. 13:02
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
1. vagyok, nálunk nem lehetett bent lenni. De hamar megvan a műtét.
2018. jún. 28. 13:05
 7/13 anonim ***** válasza:
80%

Az én lány cicámán úgy zajlott, hogy még ébren volt, amikor ott kellett hagyni, és azt mondták, egy jó másfél óra múlva menjek vissza.

Biztos, hogy injekciót kapott, mert az enyémnek is le volt borotválva a melső lábacskájáról a szőr egy darabon.

Mikor érte mentem, még félig aludt, kába volt, de már betehettem szállító dobozba, és hazamentünk. Otthon már élénkebb volt, meg volt rémülve, nem szokott az utazáshoz, és még csak vonszolni tudta magát, de már kereste a búvóhelyet. Inkább ott voltam mellette, és simogattam, nyugtatgattam, de még nagyon sokáig kába volt. Estére kb. már normálisan viselkedett.

Kaptunk gallért, hogy ne piszkálja a sebét, szegény nehezen közlekedett így, de ki lehetett bírni, nem próbálta ő se leszedni.

Varratszedésre nem kellett visszamenni, mert felszívódó varratot kapott. A szőre hamar visszanőtt a műtéti területen, és ma már nem látszik semmi.

2018. jún. 28. 13:06
 8/13 A kérdező kommentje:
Ó szegénykék! már most sírok.
2018. jún. 28. 13:11
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Felesleges sírnod, rutinműtét és nem sok gondot okoz, viszont utána jobb lesz mindenkinek.

Nem itt kezdődnek az ember és a macska életében a problémák. Ne pörögj rajta, beviszed és hamarosan túllesztek rajta.

2018. jún. 28. 13:14
 10/13 anonim ***** válasza:
85%

Injekcióval altatnak. Kandúroknál pár perc az egész, nőstényeknél kicsit hosszabb, kb. 20-25 perc.

A műtét alatt nem lehetsz ott, de jobb is ez neked :) A cica mindezt nem érzi.

Az altató kb. 24 óra, mire teljesen kiürül a szervezetéből. Addig igen rosszul lehet, hányhat, bepisilhet, tántorog, láthatóan pocsékul van. Utána kialussza magát, és jobban lesz. 2-3 nap múlva már jól lesz, csak arra kell figyelni, hogy ne bontsa ki a varratait.

Varratszedés után újra a régi lesz.

2018. jún. 28. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!