Talált kiscicával mik az első teendők?
Kb 2 órán belül itt lesz egy kiscica, akit befogad egy kolléganőm. Egy BKV sofőr mentette meg. 🙂
Még nem volt cicája, segítsetek légyszi.
Állatorvos. Vizsgálat, oltások, tesztek, féreghajtás, chip.
Macskaalom és macskakaja beszerzés, mert ugye benti cica lesz, ha nem, akkor pedig ahogy odaér keresni neki olyan gazdát, aki felelősségteljes és tényleg érdekli a cica jóléte és nem engedni ki.
Szia!
Az első macskánk nekünk is talált volt. Körölbelül 2-3 hetes lehetett amikor rá találtunk. Nyilván először megetettük. Állatorvoshoz mindenkép el kell vinni, hogy mengézzék van-e valami baja. Utána majd többször is vissza kell vinni oltások és egyéb dolgok miatt. Ételnek kiscica tápot adtunk a miénknek. Lehet tejet is venni ami direkt kiscicáknak van készítve (a rendes tejtől hasmenésük lesz kicsiként).
Nekem most hirtelen ennyi jutott eszembe. Sok sikert a Kollégádnak :)
Ami úgy láttam kimaradt a felsorolásból az előzőeknél, az valami kaparófa. Ha nem arra szokik rá akkor bizony az ülőgarnitúrákat, szőnyegeket, stb hamar kicakkozzák.
Valamint pár játék. De ebből nem kell semmi extra, az enyém a 100 forintos Ikeás plüss patkányt imádja, csak le kell vágni a farkát, mert különben azt megeszi :D. Nem árt néhány műtyűr, vagy kis plüss, amivel elszórakoztatja magát, ha épp nincs otthon senki.
Szerintem a chip nem felesleges, mert előfordulhat hogy a cica kiszökik, kiesik, stb. Jobb félni, mint megijedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!