Mit tegyek a macskával? Mi lehet a baja?
Akkor simán lehet az anya is fertőzött. A nagyok sokszor csak tüsszögnek meg a szemük fehérje vöröses. De ő valószínűleg egy szurival megússza ha csak tüsszög.
Féreghajtózva vannak rendesen? Mert attól is tüsszöghet az anya ha férges.
Jegyezd meg, hogy egy macska vemhes lehet már abban az évben is, amikor született és még jóval kisebb, mint felnőtt korában. Ez ilyen. Haladás, hogy szoptatja őket, fiatal anyák nem mindig tudnak mit kezdeni a kölykökkel.
Hogyan gondoltad, hogy az orvos nem vesz komolyan dagadt, gennyező szemeket? Ez nagyon durva dolog, most képzeld el, ha neked lenne... Ha már egyértelműen baja van a macskáidnak, minél hamarabb vidd orvoshoz őket.
Én sosem láttam macskanáthát, köszi, többiek, most is tanultam valamit.
Az ivartalanítás sem tudom, miért kérdés, kár, hogy nem előbb volt, mert láttam már nagyon fiatalon szült macskát, sosem nőtt meg rendesen, csak felemásan, a vemhesség betett a fejlődésének. Szerencsére nem ez a tipikus.
Kérdező, ugye egyértelműen leírták előttem, hogy macskanátha, az is. Ne kend antibiotikumos krémmel, jót akarsz, de ha belemegy a szemükbe, még jobban begyulladhat.
A macskanáthát hepatitisz vírus okozza. Ezért van az, hogy mindenképpen el kell vinni az orvoshoz őket, mert az orvos ad rá gyógyszert. (Emberre nem veszélyes).
A macskanáthát a kiscicák az anyatejjel konkrétan magukba tudják szívni, ha az anya vírushordozó.
Sok macskának van/volt macskanáthája, ez elsősorban a kicsiket találja meg, de ha kikezelik, akkor nem jön elő többet.
Ne hagyd magad lerázni az orvosnál, menj máshoz, ha nem vagy elégedett, vagy nem kaptok megfelelő ellátást.
A kamillás lemosás jó rá, de nem fogja megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!