Ugye nem lehet baja a kislányomnak?
Anyukám macskája megkarmolta a kis karját a 6 éves lányomnak,oltva ugyan van de azt hallodtam hogy van vmi baktérium a körmük alatt amitől baja lehet az embernek!!
Ez igaz lehet?
Nincs kiengedve csak szoba macska!
Köszönöm
Egy aggódó anyuka
szerintem nem.
De ha annyira félsz fertőtlenítsd le.
Gyerekkoromban engem is gyakran karmolt meg macska.Most is vannak cicáink, három gyermekem van, már felnőttek, őket is néha megkarmolták. Lefertőtlenítettük és kész.Mikor a lányom terhes lett, félt a toxoplazmosistól, amit macskától lehet elkapni, de csak a magzatra veszélyes.A biztonság kedvéért megnézték neki vérből,kiderült hogy védett a szervezete, korábban már átesett a betegségen.Úgyhogy kislányoknak még emiatt is hasznos, ha cicával élnek együtt.Szinte tünetmentesen vagy kis tünetekkel lezajlik a fertőzés, szinte észrevétlenül, és örökre védett lesz. De nem valószínű hogy ettől az egy karmolástól.
Ne aggódj,semmi vész.A kisunokám felügyelettel most is játszik a cicáinkkal, kutyáinkkal/3 éves/.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!