Milyen benti macskát vegyek édesanyámnak?
Sziasztok!
Szeretnék anyukámnak egy "benti" (más néven szobacicát) venni születésnapjára. Imádja a macskákat, de eddig az összes házicicáját vagy megmérgezték, vagy eltűntek neki. Fajtatiszta cica is szóbajöhet, max.150 ezer Ft-ig.
Tudnátok nekem ajánlani/ötletet adni, hogy milyen cicát vegyek neki? Őt csak vész esetén kérdezném meg, hogy milyet szeretne, meglepetés lesz a cica. Előre is köszönöm a segítséget:)
Közönséges házimacska?
Tökéletesen megfelel a feladatra, megvan benne minden "funkció" ami egy fajmacskában is fellelhető :)
A menhelyek dugig vannak kis, szeretetéhes szőrgolyókkal, és tehetsz róla, hogy ne egy szürke kennelben töltsék életük nagy részét.
Ha sima házicicát veszel, mindenképp kölyökmacskát, mert őt még bentre lehet szoktatni, illetve szobatisztaságra nevelni. Felnőtt esetében ez nehezebb folyamat.
Ha mindenképp fajtatisztát akarsz, akkor ezeket tartom személy szerint gyönyörűnek:
-brit rövidszőrű (Whiskas reklámokban is ilyen fajta szerepel) kb.90-100 ezer Ft
-perzsa
-sziámi
-maine coon
Ezek mind 80-100 ezer Ft között vannak.
Ha olyan cica kéne aminek nem hullik a szőre, ajánlom még a Szfinx cicát, bár lehet ő anyudnak nem tetszene, mert a rendes macskákhoz képest elég furán néz ki, hiszen nincs szőre.
Szerintem a 150 egy fajtatiszta macskáért reáliy lehet még, de olcs[bban nem nagyon hiszem, hogy vannak.
Egy ilyen szfinx macska 300 körül van, ha jól tudom. Amúgy nagyon jók, szerintem gyönyörűek, csak meg kell szokni Őket. :)
Imádom a mostani házi cicáimat, de a szörhullás miatt jobban örülnék, ha a lelküket átültethetném szfinx testekbe...
De lehet, hogy az enyémek extrán hullajtják a szőrüket, mert keverékek, így lehetnek ilyen genetikai furcsaságok, a nagyobbról mondott is valamit az állatorvos, hogy ilyen hosszúszőr mellett nagyon fura, hogy csak egyrétegű a szőre és, hogy emiatt állitólag jobban hullik.
Nekem még fajtatiszta macskák közül nagyon tetszik a bombay, de szerintem az is drága, lehet nem is tenyésztik itthon.
Így, vagy úgy... Ami nagyon fontos, hogy egy macskára mindenképpen költeni kell. A közepes tápok 1500/kg. áron kezdődnek, de jobb lenne egy 2-3 ezer forintos, pl. acana, orijen.
Meg ne felejtsétek el oltatni, akkor sem ha benti.
Illetve a visongás és jelőlgetés miatt érdemes minnél hamarabb ivartalanítani!
Köszönöm az eddigi válaszokat, még jöhetnek:)
Nagyon sűrű,hosszú szőrrel rendelkező cicát nem igazán szeretnék, tehát perzsa és Maine Coon kilőve:)
A brit rövidszőrű most nagyon megtetszett, gyönyörűek. Ha sikerült eldöntenem, mindenképp megírom, hogy melyik lett végül.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!