Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Most akkor lehet vagy nem?

Most akkor lehet vagy nem?

Figyelt kérdés
5 hetes cicánk van.(Mentett cicus) Játszik,szépen eszik stb.Nagyon nagyon bújós,igényli a simogatást.Régi időkben hallottam arról,ha a kiscica sokat van simogatva rostos lesz.Ez mit jelent?Tényleg van ilyen?
2018. máj. 29. 14:44
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Még sosem hallottam ezt, de hogy nagy h*lyeség, az biztos!

Simogasd csak, nemhogy nem ártasz neki, szüksége van rá!

2018. máj. 29. 15:00
 2/9 anonim ***** válasza:
83%
Rostos? Én úgy hallottam, hogy megfostosodik :O
2018. máj. 29. 15:02
 3/9 anonim ***** válasza:
72%

Fostos az, nem rostos. De ezt a nagyanyáink találták ki, hogy a gyerekek ne abajgassák annyit a kiscicákat, mert nem tesz jót nekik a sok emelgetés( elejtik, otthagyja a mamacica, sérvet kapnak)

Lehet simogatni nyugodtan.

2018. máj. 29. 15:08
 4/9 A kérdező kommentje:

😂Bocsánat a telefonom átjavította a szót.Nem rostos,hanem fostos.Megfostosodik igen.Régen még gyerek koromban szokták mondani,hogy ne simogassam mert megfostosodik.

Pedig ő nagyon ígényli.

2018. máj. 29. 15:09
 5/9 anonim ***** válasza:
69%
Hasiját ha megnyomod nagyon, attól lehet fostos, ha simogatod a hátát, nem. Tényleg gyerekeknek mondják ezt, hogy ne nyomkodják agyon a kis állatokat
2018. máj. 29. 15:15
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Régen az összes macska férges volt. Nem a simogatástól lettek "fostosak", hanem a férgektől, csak a régi embereknek annyi eszük nem volt, hogy erre rájöjjenek.
2018. máj. 29. 15:27
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Elképzelni nem tudtam, hogy mire gondolsz, de most, hogy valaki leírta, tényleg, nekem is mondott anno nagymamám ilyet gyerekként. :D

Jól írták fentebb, ez azért volt, hogy a kisgyerek, aki még nem tudja felmérni a saját erejét, ne nyomja össze a picike kölyökcicát egy erősebb szorítással, amit simogatásnak szán.

Pusztán a simogatástól nem lesz baja. :)

2018. máj. 29. 18:33
 8/9 anonim ***** válasza:

Nyugodtan simogasd, főleg ha ő jön, és igényli. Ha nem szeretné akkor hagyd. Ezzel engem is etettek kiskoromban, kutyakölykökre vonatkozóan is. Jó nagy hülyeség, semmi bajuk nem lesz a kisállatoknak a simogatástól.

Nem tudom, hogy tényleg elhitték-e az öregek akik mondták, vagy csak nem akarták, hogy összenyomorgassam az állatokat? (mondjuk én sose voltam az a típus aki még a szuszt is kinyomta az állatokból, mindig óvatosan játszottam velük... szóval rossz volt visszafogni magam és nem hozzájuk nyúlni :P)

2018. máj. 29. 23:01
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi ;)
2018. máj. 29. 23:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!