Egy macska mennyi idő alatt "felejti el " azt amit én rosszul tettem felé?
Nem felejti el. Annyit jegyez meg az egészből, hogy ez a csávó kiszámíthatatlan és ok nélkül támad. Nem képes összekötni a váza leverését a hangulatváltozásoddal, neki teljesen természetes, hogy tör-zúz. Macska.
Különben lehetne annyi eszed, hogy nem tartasz törékeny tárgyakat ott, ahol macska is van. Alapvetés, hogy a macska mindent lever.
Nem felejti el, de nem fog sokáig haragudni. Kérj tőle bocsánatot, simogasd meg, adj neki egy-két finom falatot. Éreztesd vele, hogy nem őt akartad bántani, azért kapott, mert lelökte a vázát.
Nem tudom hogyan történt, de azért leírom. Állatot csak akkor büntetünk, ha tettenértük. Utólag sohasem. Mégjobb, ha látod, hogy pl készül felugrani ahol a váza van, rászólsz egy hangos, erélyes 'nem'-mel. A taslikat igyekezz hanyagolni.
azért értelmes válasz, mert azt írta amit hallani akarsz?
Nehezebben felejt, de ha jól bánsz vele, akkor kiengesztelhető. Nekem van h besértődik ha nem simogatom meg, de aztán kiengesztelődik. ez elég érzelmes válasz volt nekeed?
Kedved kérdező, gondolom számodra az egyetlen értelmes válasz az az okos volt, aki azt írta hogy valahogy meg kell nevelni a macskákat.
képzeld el, én (is) teljesen egyetértek az 5-ös válaszolóval.
Nem verünk állatot (de semmilyen élőlényt) nevelés céljából. A macska nem tanul belőle. Ha megvered, félni fog tőled. Hiába hiszed azt hogy ebből tanul, nem. A legtöbb esetben fogalma sincs hogy miért kapta, azt hiszi ok nélkül akarod agyoncsapni. Ha azt akarod elérni hogy a macskád rettegjen tőled, csak így tovább! :) Bocsi a számodra értelmetlen válaszért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!